CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Miercuri, 26 Septembrie 2012 03:00

Despre un meşter unic din Moldova

În filme deseori poţi auzi fraza: „Sensei, învaţi-mă!”. Şi dacă aşa ceva ar fi posibil în business? Nu se au în vedere procesele ce ţin de afaceri, care sunt studiate în toată lumea şi la fiecare colţ, ci fineţea tehnologiei, care va conferi produsului obţinut avantaje reale şi nu avantaje de marketing.

mester-unic-dinmoldovaÎn Moldova activează un meşter în prelucrarea lemnului roşu cu o vastă experienţă şi cunoştinţe, pe care cu plăcere le împărtăşeşte tuturor doritorilor.

Este vorba de Mihail Chicot, în vârstă de 70 de ani, care confecţionează mobilă din lemn natural în stilul pe care îl numeşte „Limba aristocratismului sobru”.

Cu peste 40 de ani în urmă, meşterul a început să studieze teoria fabricării mobilei care are o istorie de 6000 de ani. Mihail Chicot îşi petrecea timpul prin biblioteci şi librării, vizita diferite oraşe, privea, fotografia. De menţionat, că meşterul a acumulat o bibliotecă şi albume cu fotografii demne de a fi expuse la expoziţii.

Acum câţiva ani, Mihail Chicot a confecţionat un iconostas pentru mănstirea din satul Ţîpova, unde cândva Ştefan cel Mare s-a cununat cu cea de-a patra sa soţie, Maria Voichiţa. Mitropolitul Moldovei Vladimir a vizitat lăcaşul şi a binecuvântat munca meşterului şi lemnul cu care lucrează.

De obicei, Mihail Chicot confecţionează obiecte de uz casnic, însă de o asemenea calitate şi tehnică, încât acestea vor putea fi folosite veacuri întregi, iar proprietarii vor fi mândri de aşa ceva. Meşterul produce fotolii, dulapuri, treiaje, mese, divane, fotolii leagăn.
mster

Însă cel mai important este faptul că Mihail Chicot cu plăcere învaţă toţi doritorii. Cândva, meşterul organiza gratis pentru toţi doritorii un master class de 12 luni, iar ulterior s-a axat pe cursuri cu membrii Societăţii Orbilor din Moldova, cărora le-a predat 600 de ore.

Nu putem indica datele de contact ale meşterului fără acordul lui. Vă comunicăm doar că Mihail Chicot este membru al Uniunii Meşterilor Populari din Moldova, iar în anul 2008, a fost desemnat „Cel mai bun meşter popular din Republica Moldova”. Pe parcursul ultimilor şapte ani, de Hramul Chişinăului, Mihail Chicot îşi expune mobila produsă lângă Catedrala din centrul capitalei.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика