Vineri, 23 Iunie 2017 21:18

Un grafician moldovean este autorul noului Robocop, a unor roboți din Transformers și Terminator

754980552924287

Super-costumul purtat de Scarlett Johansson în filmul Fantoma în armură, noul Robocop, robotul T-800 din filmul Terminator, precum și unii roboți din Transformers este doar o parte din realizările graficianului moldovean autodidact Vitaly Bulgarov, scrie agora.md referitor la rbc.ru.

Super-costumul purtat de Scarlett Johansson în filmul Fantoma în armură (Ghost in the Shell), noul Robocop și robotul T-800 din filmul Terminator: Genesis au fost modelate de graficianul autodidact originar din R. Moldova, Vitaly Bulgarov.

El s-a născut în orașul Basarabeasca într-o familie de medici. Una din cărțile preferate în copilărie a fost enciclopedia anatomiei umane.

Anume această lucrare l-a ajutat ulterior să modeleze în format digital diverse personaje și să proiecteze roboții.

În 2008, activitatea moldoveanului care lucra la Moscova, a fost remarcată de compania de gaming Blizzard.

Astfel, Vitaly Bulgarov s-a mutat în California unde s-a ocupat de designul pentru personajele din jocul Starcraft 2.

În timpul său liber el a creat un portofoliu care punea accentul pe grafica din filme.

În 2012 modelele realizate de Bulgarov au ajuns la autorii remake-ului pentru filmul Robocop. Astfel, pentru acest proiect moldoveanul a realizat un nou chip al robotului-polițist.
Robocop i-a permis să fie solicitat și pentru alte filme din Hollywood.
754980552924913
Ulterior, el a desenat și unele personaje pentru filmul Transformers. Pentru filmul Terminator: Genesis el a creat modelul robotului T-800.

„Odată în câțiva ani eu mă strădui să fac o pauză în proiectele curente și mă ocup de cercetare și dezvoltare profundă pentru a fi la curent cu ultimele tehnologii. Astfel, pot să obțin capacități pentru proiectele complexe pe care aș putea să le realizez în viitor”, menționează graficianul moldovean.

Lucrările realizate de Bulgarov i-au deschis noi perspective, astfel în 2015 el a fost implicat în crearea robotului antropomofic Atlas. Realizarea proiectului a fost comandată de agenția DARPA, specializata din domeniul apărării.

„Un designer-freelancer din cinema poate primi zilnic până la 900 de dolari și până la 200 dolari în sfera designului industrial. Totuși, din acești bani mai trebuie achitate și impozitele, care în California sunt foarte mari”, menționează Vitaly.

Pentru compania Hankook Mirae Technology designerul a creat robotul Method-1 care poate merge. În realizarea acestui proiect au fost investiți 200 milioane de dolari.

Prima versiune comercială va avea un cost de 8,3 milioane de dolari. Al doilea model a fost prezentat la conferința MARS. Se preconizează că Method-2 va putea să lucreze în zonele greu accesibile.

Foto: Facebook/Vitaly Bulgarov

 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика