Vineri, 26 August 2016 16:56

Veselă de unică folosință de categorie superioară fabricată în Moldova

stk15Angen-plus SRL este singura întreprindere din Moldova care se ocupă de producția veselei de unică folosință de categorie superioară. Articolele nu se îndoaie, nu se rup, pot fi spălate, rezistă la temperatura de fierbere a apei și pot fi plasate în cuptorul cu microunde.

Fondatorii companiei „Angen-plus”, Ghenadii și Angelina, s-au inspirat din articolele de unică folosință ale companiei italiene „Bibo”, cu care au făcut cunoștință în anul 1998. „Am descoperit faptul că vesela din plastic poate fi și rezistentă, și calitativă și frumoasă, - spune Angelina Homenco, directorul de vânzări al companiei Angen-plus, - și ne-am gândit să producem astfel de articole și în Moldova”.

Chiar rezistă

Angelina Homenco ne-a demonstrat rezistența produselor sale, comparându-le cu cele chinezești. A luat o furculiță ieftină, de producție chineză, și a apăsat-o pe masă – dinții furculiței s-au rupt și au zburat în toate părțile. „Iar acum încercați să realizați același lucru cu furculița noastră”, - a propus Angelina reporterului Madein.md. Reporterul a încercat să apese și să forțeze furculița, dar aceasta nu se rupea, ci doar se arcuia. Nici nu s-a zgâriat. Acestea sunt articolele din plastic de tip Premium – rezistente, calitative și frumoase.

Din ce este confecționată vesela de categorie superioară

Articolele sunt produse din polimer comestibil. El este un material rezistent: în caz de necesitate, un cuțit confecționat din polimer poate fi utilizat pentru a tăia carnea moale.

„Angen-plus” a început producția de articole de unica folosință cu diverse modele și culori – galben, roșu, albastru ș.a. „Am ajuns la concluzia că piața noastră este mult prea mică pentru o ofertă atât de largă, - explică Angelina Homenco. Unele tipuri de veselă se vindeau foarte greu, iar diversitatea de culori nu influența pozitiv cererea. Ca rezultat, ne-am oprit la culoarea optimă – albul, iar în sortiment am păstrat: o farfurie plată, o lingură mică și una mare, un cuțit, o furculiță, un pahar și un pahar pentru înghețată”.

Cele mai populare modele din sortiment

Se observă o cerere mai mare pentru furculițe, farfurii și pahare. Sunt ustensilele luate la grătare, picnicuri sau drumeții. „De aceea, noi producem și seturi de produse, destinate acestor tipuri de evenimente, - spune directorul de vânzări al companiei Angen-plus. – Un set conține câte patru farfurii, furculițe și pahare”.
stk25jpg
Unde se vinde și cine cumpără

Este evident faptul că nimeni nu va folosi acasă vesela din plastic. Astfel de produse sunt procurate pentru bufete, evenimente de marketing și alte tipuri de evenimente în aer liber. Astăzi, deseori la natură sunt organizate diverse evenimente de familie: zile de naștere, botezuri, chiar și nunți. În astfel de situații vine în ajutor vesela calitativă de categorie superioară.

O categorie importantă de clienți ai companiei „Angen-plus” sunt persoanele juridice – întreprinderile mari și mici. De exemplu, firmele care oferă servicii de catering – în acest domeniu ustensilele din plastic sunt de neînlocuit. Clienții tradiționali ai veselei de unică folosință de categorie superioară sunt companiile aeriene. Ustensilele sunt folosite pentru servirea mâncării și a băuturilor în timpul zborului.

Consumatorii casnici pot procura produsele „Angen-plus” în cadrul rețelelor de supermarketuri „Pegas”, „Nr.1”, „KVIN” – aici este prezent întregul sortiment. Pe lângă aceasta, în unele supermarketuri mari, sunt utilizate paharele de unica folosință de înghețată pentru comercializarea deserturilor.

Iar, actualmente, „Angen-plus” produce veselă colorată doar la comenzi individuale. Astfel, recent, una dintre bănci a comandat ustensile de culoarea albastră – culoarea brandului. Deseori, clienții solicită și imprimarea logo-ului pe veselă. „Dar volumele acestor comenzi sunt prea mici – 50-100 de bucăți, - spune Angelina Homenco. – De aceea, le recomandăm clienților să utilizeze stickere cu logo”. Este o alternativă mai simplă atât pentru client, cât și pentru producător.

Străinilor le place vesela de categorie superioară din Moldova

Se pare că „Angen-plus” este singurul reprezentant al veselei de categorie superioară de pe piața din Moldova. Aici nu există alți producători de acest tip de produs, iar importarea veselei nu este rentabilă – și angro, și cu amănuntul, prețul ustensilelor va fi mare. Cu toate acestea, vesela de unică folosință de categorie superioară din Moldova poate deveni obiect de export. Produsele „Angen-plus” le-au plăcut oamenilor de afaceri din Israel și deja există discuții în direcția unei potențiale colaborări. Cine știe, poate că în curând, ustensilele din plastic produse în Moldova vor fi comercializate în supermarketurile din străinătate.

Sursă: madein.md
Яндекс.Метрика