Duminică, 21 Februarie 2016 16:32

De la bare de fitness la paturi rabatabile

tr20„Noi ne-am ocupat și ne ocupăm de articolele din metal și direcția principală este cea sportivă, de regulă – aparatele de sport. Specializările noastre sunt: bare, sisteme de sport pentru copii, sisteme atletice pentru adulți. Ne ocupăm și de modificările acestor produse” – explică directorul de vânzări al companiei „Turnik.md”, Irina Corcemari.


Întreprinderea și-a început activitatea în urmă cu vreo zece ani, de la cele mai simple echipamente sportive – barele. „Era o țeavă cu elemente de fixare speciale, care era montată între pereții din coridor, - continuă Irina Corcemari. – Ulterior, ne-am gândit la modelul sub forma literei chirilice "П". Cu timpul, am dezvoltat și alte modele. Și, de fiecare dată când apărea un model nou, suna vreun client și propunea: „Vreau un anumit aparat de sport, puteți să îl faceți?” și, astfel, ideile noastre cu referire la un model nou coincideau cu dorințele clientului”.

tr05
Actualmente, în sortimentul „Turnik.md” sunt incluse aparatele multifuncționale pentru copii și adulți. Unii clienți au probleme cu spinarea și medicii le recomandă să facă exerciții la bară. Întregul set de aparate este compus din: spalier și console, pe care este fixată bara. Pe spalier și console sunt plasate barele laterale detașabile, un scaun cu unghi variabil și, dacă este cazul, echipamente pentru copii. În acest caz, nu este necesară procurarea separată a unor aparate multifuncționale pentru copii. Echipamentele pentru copii sunt: frânghia, inele de gimnastică, o scară din lemn, cu trepte mobile și chiar leagăne. Acestea sunt suspendate pe carabine și, în caz de necesitate, pot fi ascunse în dulap. Aparatele multifuncționale sunt compacte – ocupă o mică parte din perete și doar o jumătate de metru de suprafață. În schimb, clientul primește o sală de fitness în miniatură la el acasa. Și nu doar în apartamente. Astfel de sisteme sunt procurate și pentru sălile de sport, școli sau licee. Clientul plătește doar după montarea aparatelor. „Dacă este nevoie, introducem anumite modificări în construcția sistemului de fitness”, - a zis Irina Corcemari.


tr07Întreprinderea de familie „Turnik.md” nu și-a început activitatea de la zero. Directorul companiei este soțul Irinei Corcemari. „Ambii suntem antrenori de aerobică și, timp de 8 ani, am lucrat într-o sală de fitness, - continuă directorul de vânzări. – Noi ne ocupam de producția echipamentelor metalice pentru această sală. Câteva idei le-am adus din America, unde am urmat un program de schimb de experiență. Am avut ocazia să analizez sălile americane de fitness, unde am putut desena și fotografia aparatele. Mi-au permis chiar și să scot învelișurile de piele și să fac cunoștință cu mecanismele. În baza acestor materiale, am realizat peste 30 de echipamente sporive pentru sala noastră de fitness. De aceea, atunci când ne-am deschis propria afacere cu bare și aparate multifuncționale de sport, ne-a fost destul de simplu”.


Pe lângă dezvoltatea aparatelor multifuncționale de sport pentru casă, o atenție deosebită se acorda rezistenței sistemului. „Calculăm greutatea maximă după principiul – cu cât mai rezistent, cu atât mai bine, - explică Irina Corcemari. Toate aparatele noastre sunt sudate, fapt care crește siguranța acestora. Țeava, din care este realizat spalierul, în secțiunea transversală este un dreptunghi sau un pătrat, iar grosimea peretelui este de cel puțin 2 milimetri. Noi nu economisim și nu alegem țevi cu pereții subțiri.

Nu e complicat să montezi de perete acest sistem de aparate multifuncționale, ai nevoie de doar 6 șuruburi. Unica cerință pentru client este ca peretele în sine, de care sunt fixate barele și celelalte elemente ale aparatului sportiv, să fie cât se poate de sigur. Aparatele noastre au devenit cunoscute și în Europa. Am livrat câteva seturi în Italia și Germanie. Conform informațiilor pe care le-am aflat, în Europa sunt utilizate aparatele multifuncționale de sport fabricate în China, ale noastre fiind mult mai calitative și sigure. Am avut parte și de o comanda neobișnuiră – un client din Vladivostok. Dar, în general, livrăm produsele noastre în Moldova”.

tr03
O nouă direcție, dezvoltată și promovată de „Turnik.md”, sunt birourile. Sunt niște birouri cu unghiuri reglabile – pentru școli și pentru casă. Un astfel de birou poate fi utilizat de un elev în decursul celor 12 ani de studiu și chiar de un adult. „Este un birou „în creștere”, tr08care protejează coloana vertebrală a copilului de diferite malformații și afecțiuni, cum ar fi scolioza, - explică Irina Corcemari. – Vom avea și o masă, la care poți lucra în picioare, este o dezvoltare după principiul biroului „în creștere”, în care poate fi reglată înălțimea mesei”.


Recent, „Turnik.md” a prezentat un nou produs – suportul de bicicletă, care înlocuiește bicicleta staționară pentru cei care dispun de o bicicletă clasică. Când vremea de afara este rece și ploioasă, pe acest suport se fixează bicicleta și poți învârti pedalele fără a te sustrage de la emisiunea preferată de la TV. Suportul de bicicletă este compact, fiind compus din două părți.


tr14Dar un produs mai de amploare a companiei este patul rabatabil. Aceste paturi au fost deja lansate pe piață și sunt destinate apartamentelor micuțe, fiind incluse în set și dulapurile.


„Mobila cu pat rabatabil reprezintă noua noastră direcție de activitate, - spune Irina Corcemari. – Noi realizăm cadre verticale de ridicare, pe care se plasează o saltea clasică sau una ortopedică. Și obținem un pat, care se rabatează, iar ziua este ascuns în dulap.

Practic, clientul nu procură un pat, ci spațiu de locuit. Dat fiind faptul că un astfel de pat economisește suprafața apartamentului și o utilizează în mod rațional. Ca rezultat, noaptea, camera voastră este un dormitor confortabil, iar ziua – un living, cabinet de lucru sau camera copiilor”.


Căptușeala articolelor din PAL este realizată de către profesioniști în industria de mobilă. Este posibilă varianta în care clientul găsește meșterii care realizează patul cu dulapuri, conform solicitării acestuia.

tr04
„Ramele pentru paturi le confecționăm în baza contragreutății metalice, - continuă directorul de vânzări. – Dimineața ați ridicat puțin patul și contragreutățile (de mai bine de 100 kg)  o vor prelua, acesta nu va putea să vă cadă în pat. Patul nu se va deschide sau strânge singur”.


Ideea nu este una nouă, paturi similare sunt produse demult, însă utilizând amortizoare. „Noi, însă, construind un astfel de pat, ne-am ghidat după principiul – cât mai simplu, atât mai bine”, - spune Irina Corcemari. Aceste paturi pot fi verticale, orizontale; de o persoană sau matrimoniale. Este o construcție destul de neobișnuită. Iar totul a început de la barele obișnuite.


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика