Duminică, 15 Noiembrie 2015 16:58

Trei de șapte pentru agricultură

dr08 Petru LunguSocietatea cu răspundere limitată cu denumirea interesantă “777 și C” a fost creată în anul 1992. Fondatorul acesteia a devenit un angajat al Asociației Producătorilor “Agromașina” (în trecut – AP ”Plodselihozmaș”).

“O perioadă de timp noi ne adresam la alte întreprinderi pentru producerea nodurilor și unităților, - povestește direcotrul "777 si C" S.R.L. Petru Lungu. – Aveam puține utilaje și, respectiv, nu reușeam să îndeplinim toate comenzile la timp. Însă, în anul 1999 suprafața întreprinderii noastre s-a mărit cu 1000 m.p., iar numărul de utilaje a crescut până la 50 de unități. Acest fapt ne-a permis să realizăm toate comenzile individual.

Calitatea înaltă a producției noastre de bază se datorează activității angajaților calificați, care au obținut experiență bogată la cele mai mari unzine constructoare de mașini din Chișinău.

dr07Utilajele noastre sunt vechi, însă, datorită asistenței care le este acordată de personalul nostru, se păstrează într-o stare bună și asigură nivelul necesar de siguranță și eficiență.

La câțiva ani după deschiderea firmei, noi îndeplineam orice comandă, de la producerea porților pentru garajelor, până la lucrări secundare de executare și montare a construcțiilor metalice pentru stațiile de benzină. Nu am avut un lucru stabil deoarece montatorii, care ni se adresau pentru realizarea unor lucrări specializate, plecau din țară odată ce li se oferea un loc de muncă peste hotare.

Așa, noi am decis să ne stabilizăm pozițiile în nișa noastră de activitate – producția utilajelor pentru fermele mici sau chiar și complexele agricole, fără a uita, totuși, de utilajele tehnice și produse nestandard pentru întreprinderile industriale și firmele de construcții.

dr02Moldova este o țară agrară. Astfel, noi am decis să elaborăm mai multe utilaje pentru fermieri și să le lansăm în serie. Doar la producția în serie, spre deosebire de comenzi individuale, costul fiecărei unități scade considerabil. Mai mult decât atât, acest fapt asigură și vânzări stabile a produselor realizate.

“Prețul utilajelor agricole pentru persoanele fizice și fermele mici variază între 1,5 mii și 10 mii lei, - adaugă Victor Râbacov, directorul comercial al "777 si C". – Pentru complexe agricole și de morărit, pentru întreprinderile industriale și de producție, prețul se calculează altfel.

dr15La producția utilajelor, ținem cont de specificul și cerințele pieței locale. Noi producem utilaje în dependență de cerințele pieței locale.

Noi, fiind producători autohtoni, am putea obține și suportul din partea statului. Însă, pentru aceasta, trebuie să participăm la mai multe programe de dezvoltare a agriculturii,  a creșterii animalelor și păsărilor.

Este evident faptul că procurarea mașinilor de tocat, separatoarelor și încărcătoarelor de cereale, transportatorilor, distribuitorilor de furaje și a utilajelor de prelucrare a legumelor și a fructelor autohtone va costa mai puțin, decât achiziționarea acestora peste hotare contra valutei. Noi avem posibilitatea să producem utilaje de o calitate mai bună, în comparație cu dr14ceea ce oferă firmele străine. La fel, avem posibilitatea să testăm utilajele străine procurate recent, prin identificarea puctelor slabe pentru ca, în viitor, să nu avem probleme cu utilajele noastre.

Astfel de programe, mai ales cele de lungă durată, de la doi până la cinci ani, ar da un imbold puternic creșterii și dezvoltării producției agricole autohtone, fermierilor, producătorilor laptelui, preparatelor de carne și de păsări și, pe lângă aceasta, ar atrage intvestitori locali și străini. Doar la noi activează instituțiile care ar asigura acest fapt. E important să tindem spre asta.

Așa, noi trebuie să unim cererea agricultorilor pentru tehnologii agricole (să colectăm datele în mai multe raioane ale țării) și să plasăm comenzi pentru producția tehnologiilor la întreprinderile de producție ale Republicii. Noi vom participa cu mare plăcere la realizarea acestor lucrări.
În prezent, întreprinderea noastră oferă venitul stabil la 20-30 de familii din Republica Moldova (totul depinde de numărul de comenzi). Vom putea face și mai multe, dacă cerințele noastre vor fi auzite și luate în calcul”.

Între timp, personalul de la "777 si C" S.R.L. crede că vor fi multe schimbări și toate spre bine. De fapt, asta o doresc toți locuitori ai Republicii noastre.


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика