Duminică, 18 Octombrie 2015 17:53

„Ferrari” realizat de un designer din Moldova

ferarri ana badiuDesignerul de modă din Moldova, Ana Badiu (marca comercială „Anette”), a fost inclusă în lista semifinaliștilor primului concurs internațional al tinerilor creatori de modă „Ferrari and Fashion”, care a luat sfârșit în luna septembrie, în Italia.


Concursul „Ferrari and Fashion” s-a desfășurat în câteva etape. În etapa preliminară, au fost selectați 30 de pretendenți din întreaga lume, pentru a participa la acest eveniment (de exemplu, din SUA, Indonezia, Brazilia, Cehia, Letonia). Concetățeana noastră, Ana Badiu, a trimis schițele rochiilor sale și a trecut cu brio peste procesul de selecție, fiind invitată la fashion show. La final, urmărind lucrările a 20 de participanți, juriul concursului „Ferrari and Fashion” a ales și două rochii de seară ale designerului din Moldova – una roșie și una albastră. Ambele rochii au fost prezentate în cadrul defileului de modă din finala concursului, în Marco Simone Golf and Country Club (orașul Guidonia Montecelio).


Pentru mulți brandul „Ferrari” este asociat cu luxul, pasiunea, calitatea înaltă. Organizatorii concursului „Ferrari and Fashion”, Laura Biagiotti (renumitul designer italian, „regina cașmirului”), precum și Roberto Luongo (președintele „Scuderia Ferrari Club”) le-au oferit participanților oportunitatea de a-și exprima, într-un mod cât mai creativ, percepția conceptului de „lumea Ferrari”.


„Noi (eu și cu patru colege – croitorese) am creat designul pentru patru modele de rochii de seară, care, din punctul nostru de vedere, corespund imaginii „Ferrari”. Pentru realizarea uneia dintre rochii, am lucrat timp de patru săptămâni. Doar pentru aceasta am utilizat patru metri de ghipură costisitoare. Pentru decorul rochiilor am aplicat multiple broderii manuale, inclusiv cu utilizarea de mărgele. În plus, pentru a avea un outfit desăvârșit, am realizat și niște poșete elegante, cu imaginea calului care stă pe labele din spate – emblemă cunoscută în întreaga lume.

ferrari2


Deși nu am câștigat, consider că este un rezultat foarte bun faptul că am ajuns până în finală. Să participi la un concurs de o astfel de talie este foarte prestigios, deschizându-ți perspectiva de participare la alte prezentări de modă. Este importantă și participarea Moldovei la acest concurs. Publicul ne-a primit foarte călduros”, - a zis pentru mybusiness.md designerul de modă și directorul salonului-atelier „Anette”, Ana Badiu.

ferrari5 ana badiu


Conform spuselor designerului, participarea la un concurs internațional a inspirat-o pentru realizarea unei noi colecții de rochii de seară. „Am adus din Italia numeroase pânze frumoase, într-o paletă de culori deosebite. Acum ne-am concentrat puterile pentru realizarea rochiilor de seară, prezentarea cărora va avea loc în luna noiembrie. Totodată, atunci vom prezenta și, ulterior, vom propune spre vânzare publicului local rochiile care au participat la concursul „Ferrari and Fashion”. „Însă, acestea sunt de mărimea europeană 42 – aceasta a fost condiția de bază a organizatorilor”, - a precizat Ana.


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика