Duminică, 12 Iulie 2015 17:18

Aceste raftri vor susține afacerea dumneavoastră

Hop16„Principalul nostru scop constă în dezvoltarea constructiva a proiectului, - explică managerul general al firmei Hopman – ASIO, Oleg Niconov. Sloganul Hopman – „Susținerea afacerii dumneavoastră”, poate fi interpretat atât în sens direct, cât și în cel figurat, deoarece Hopman produce rafturi la comanda persoanelor fizice și a întreprinderilor.


„Dezvoltarea constructiva a proiectului”, despre care spune Oleg Niconov reprezintă crearea rafturilor conform dorințelor și a necesităților clientului. Utilizarea rafturilor simple – fără suporturi și peretele din spate, profilul cărora este montat direct pe perete, permite economisirea a de cinci ori mai multe resurse (!), în comparație cu asamblarea unor rafturi complexe. Aceste rafturi Hop13simple sunt, de asemenea, parte a „dezvoltării constructive a proiectului”.


„La noi vin clienți, a căror viziune asupra proiectului se exprimă prin fraza „Să îmi faceți ceva frumos”, - explică Oleg Niconov. – Pentru astfel de clienți și, în general, pentru toți, avem un program special, care include un set de elemente, ce permite crearea modelelor tridimensionale pentru viitoarele raftuti”. Sunt comandate rafturi pentru oficii, depozite, magazine, pentru camerele destinate depozitării hainelor, pentru camerele de zi și ale copiilor, pentru bucătării și garaje.


Cea mai costisitoare componentă în construcția de rafturi este reprezentată de părțile metalice ale acestora. De aceea, un raft metalic este întotdeauna mai scump decât o Hop03construcție similară, realizată din plăci aglomerate (PAL). Suportul este mereu unul metalic, susținând întreaga construcție a rafturilor, iar peretele metalic din spate poate fi înlocuit cu PAL - și deja vorbim despre o economie. Profilul este, de asemenea, întotdeauna unul metalic. „Dacă e să comparăm profilul utilizat de noi cu cele, care se găsesc pe piață, - explică Oleg Niconov, atunci putem spune că al nostru este mereu unul mult mai greu. El e și mai scump, însă are și o marjă mai ridicată de rezistență, nu se îndoaie, nu se deformează. Îl procurăm de la principalii producători germani – Tegometall și Element Sistem”. În profil sunt inserate consolele metalice, pe care sunt plasate polițele – metalice, de sticlă sau din PAL. Trei polițe din PAL costă 300 de lei. Metalice – 800 de lei. Diferența de preț este una simțitoare. Înlocuirea peretelui din metal pe unul din PAL permite micșorarea de 2-2.5 ori a prețului întregii mobile.


Hop18Însă astfel de înlocuiri ar trebui să fie justificate. De exemplu, pentru comercializarea produselor de panificație sau a pieselor metalice pentru canalizare, se recomandă rafturilor cu plasă de metal. Pentru jucăriile copiilor – dintr-un PAL laminat. Datorită faptului că profilul este perforat pe întreaga lungime, poziția polițelor poate fi modificată, în caz de necesitate, micșorând sau mărind distanța dintre rafturi.


Hop11Dar acestea nu sunt toate metodele de economisire. Suporturile pătrate, metalice și grele, pe care se montează rafturile, sunt comandate pe loc, din Chișinău. Un astfel de suport costă 500 de lei și pentru realizarea unui dulap cu rafturi sunt necesare cel puțin 2 astfel de elemente. În varianta „rafturilor de perete” se poate renunța la suporturile metalice. Dacă în magazin există un perete bine pregătit, fiind lipit cu tapete calitative sau gresie, atunci rafturile ar putea fi montate direct pe perete. Totodată, acestea ar putea repeta toate curbele peretelui. Aceasta variantă este foarte populară în rândul proprietarilor unor magazine mici, care sunt în permanență în criză de spațiu și fiecare centimetru contează. Din acest punct de vedere, rafturile de perete au beneficiul de a fi mult mai înguste decât cele obișnuite, cu aproximativ 10 centimetri.


Hop20Un metru al acestei construcții îl va costa pe client 500 de lei. În cazul unor rafturi simple – 2500 de lei. De aici și rezultă un preț de cinci ori mai mic.


Dar „Hopman” nu doar montează rafturi. El le și produce, adică organizează producția lor pe bază de outsourcing. „Aceasta este partea forte a activității noastre – rafturile din plasă”, - spune Oleg Niconov. Ele sunt comandate de către magazinele de pâine și cele de instalații sanitare.


„Mai înainte vorbisem despre rafturile destinate magazinelor, - continuă Oleg Niconov. – Însă cele mai mari firme din SUA și Germania, care produc mobila și piesele pentru aceasta, sunt 99% orientate pe consumatorul individual. La noi, însă, comenzile se împart în jumătate: 50% - persoane fizice, și 50% - magazine și supermarketuri. Este specificul nostru local. Totodată, dorințele și gusturile consumatorilor noștri și a celor străini diferă considerabil”.


Hop06În casele sale, nemții și americanii optează pentru minimalism – rafturi de perete, pentru păstrarea cărților, a tehnicii, a discurilor sau rafturi decorative pentru plantele de cameră sau diferite suvenire. La noi o astfel de variantă este mai rar utilizată. „De regulă, rafturile de perete reprezintă o anexă a dulapurilor”, - explică Oleg Niconov. Instalatorul firmei „Hopman” montează rafturile deschise, iar o altă firmă instalează construcția dulapului, în jurul acestora.


Hop12Pentru apartamente, clienții noștri optează pentru polițe din PAL, - sunt și mai ieftine, și mai adecvate pentru casă. Este posibilă o variantă combinată, când pentru garderobă sunt comandate o parte din rafturi din plasă metalică, de exemplu – pentru păstrarea încălțămintei. Și polițele din PAL, destinate hainelor și accesoriilor. Clienții noștri preferă PAL-ul alb, laminat – este mai ieftin. Cel colorat poate fi de 2-2.5 ori mai scump.


„Noi nu producem nimic personal, - spune Oleg Niconov în încheierea discuției. – Hopman-ASIO există din anul 2001 și ne-am format un stil de lucru aparte. Toate comenzile le plasăm la subcontractanți – producția de suporturi metalice, rafturi cu plasa metalică, realizarea polițelor și a pereților din PAL. De aceea și personalul întreprinderii nu este prea numeros – 2 manageri, 2 magazioneri, un contabil și un instalator”.

 

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика