Sâmbătă, 17 Martie 2018 17:47

Un centru comercial de tip nou

 fin 04

La Chișinău se deschide un centru comercial de tip „Totul pentru casă și grădină”, nou pentru țara noastră

Hypermarketuri, care lucrează cu produse ”Totul pentru casă și grădină” și materiale de finisaj, sunt foarte răspândite în Europa și alte țări ale lumii. Acestea oferă o serie de avantaje, comparativ cu magazine de tip ”monovolum”, construite sub formă de hangar cu zona unică pentru comercializarea produselor.

Ce nou aduce Centru comercial Construct Depo?

Pentru consumatori:

În primul rînd, centrul oferă o gamă largă de produse și deservirea calitativă. Construct Depo este alcătuit din 5 000 de metri pătrați de buticuri. În fiecare lucrează vînzători special instruiți, care pot să răspundă la toate întrebările consumatorului. Acesta nu va mai fi nevoit să caute ”consultanți”, care într-un magazin de materiale de construcții lucrează o zi în secția de produse electronice, iar în alta – consultă în privința vopselelor sau amestecurilor de finisaj.

În al doilea rând, este vorba de amplasare. Centrul comercial Construct Depo poate fi găsit la ieșire din capitală, pe șoseaua Balcani. În drum spre Construct Depo consumatorii vor putea să evite străzile aglomerate ale Chișinăului, ocolindu-le prin sectorul Buiucani sau Durlești. Iar locuitorii din regiuni, pentru a-și procura cele necesare pentru reparația sau decorarea casei, apartamentului sau vilei, nici nu vor mai fi nevoiți să intre în oraș.

În fața Centrului comercial a fost construită parcare cu o capacitate de peste 300 de locuri.

Iar cei, care preferă transportul public, pot să ajungă până la Construct Depo cu rutiera 129. Stația ei terminus a fost deja mutată acolo.

În al treilea rând, Construct Depo este un centru comercial, unde poți să faci cumărături împreună cu toată familia. Aici mai mult de 1000 m.p. au fost alocați pentru spații de interes public: bancă, farmacie, reprezentantul operatorului de telefonie mobilă. La fel, se planifică construcția supermarketului, food court-ului și locurilor de odihnă. Aici puteți veni pe întreaga zi, nu veți avea timp să vă plictisiți.  

Pentru antreprenori:

Centrul comercial Construct Depo este orientat spre colaborare, proeminent, cu antreprenorii din domeniul afacerilor mici și mijlocii.

După cum a fost menționat mai sus, în țările dezvoltate au fost găsite soluții pentru întreprinderile mici și mijlocii, ca acestea să poată concura pe picior de egalitate cu rețele comerciale transnaționale.

Afacerile mici asigură consumatorii cu un sortiment mai larg de produse și o deservire mai calitativă. Însă micile întreprinderi, producători sau importatori nu au posibilitate financiară să-și deschidă un magazin în locuri aglomerate. La fel, ei nu sunt în stare să desfășoare o campanie de publicitate pe scară largă, etc. Toate acestea au fost deja testate de producătorii autohtoni de haine, încălțăminte, accesorii și alte produse similare, care arendează și răscumpără buticurile în centre comerciale de mai bine de 20 de ani. Acum a sosit timpul pentru produse de tip ”Totul pentru casă și grădină”, inclusiv pentru design interior și altele.  

Astfel, pentru a oferi un mediu confortabil și eficient, a fost creată o companie de administrare unificată, care pune la dispoziție următoarele:  

- O platformă Web cu oportunități largi pentru atragerea clienților;

- Întreținerea și deservirea tehnică a obiectului;

- Organizarea iarmarocurilor și evenimentelor de sezon sau de sărbători;

- Promovarea profesională a întregului obiect prin platforme de publicitate eficiente, inclusiv publicitatea outdoor, televiziune și internet.

Fiecare încăpere comercială dispune de o intrare separată; se permite organizarea liberă a spațiului; există posibilitatea combinării a câtorva încăperi, vitrinelor și multe altele.

Recent Republica Moldova a fost bulversată de posibilitatea apariției pe piață a rețelei mari de hypermarketuri de construcții din România Dedeman. Sortimentul magazinelor acestei rețele este mult mai larg, comparativ cu marketuri de construcții standarde pentru țara noastră. Totuși, ieșirea companiei pe piață a fost stopată, și anume din cauza alegerii greșite a locului amplasării hypermarketului - în centrul orașului.

Pe de altă parte, cei, care consideră că Dedeman (Praktiker sau altă rețea analogică) vor vinde produse la prețuri ”extrem de scăzute”, greșesc.

Acest lucru este imposibil: prețurile direct depind de dimensiunile pieței, puterea de cumpărare a populației, sistemul de taxe și impozite. De aceea, în METRO (venirea căruia, după cum afirmau scepticii, amenința ruinarea rețeleie de retail din Moldova) din Germania prețurile sunt mult mai joase comparativ cu cele din România. Iar în România produsele din hypermarket sunt mai ieftine, comparativ cu cele din Moldova.  

În aceste condiții supraviețuiesc doar cei, care pot contracara puterea financiară a rețelelor internaționale prin solidaritate și coeziune. Toate acestea oferă clienților săi Centrul comercial Construct Depo.

constructdepo.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика