Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 94

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Luni, 18 Iunie 2012 20:09

Pizza neagreată de Pinocchio

Pe una din străzile liniştite din Chişinău s-adeschis o pizzerie care activează în baza cuptorului cu lemne. Fondatorii acesteia afirmă că este prima pizzerie de acest fel din capitală.

Pizza neagreată de Pinocchio

Nu ne vom opri asupra acestui detaliu, însă trebuie de menţionat că pizza preparată la foc deschis, pe care însuşi italienii o numesc «pizza veritabilă», este foarte populară în Europa, înclusiv în România. În Moldova acest fel de pizza nu se ştie de ce, deocamdată, nu este atât de popular.

Managerii noii pizzerii «Corso» afirmă că nu activează în bază de franciză, însă au procurat tehnologia şi reţetele de preparare de la specialiştii români, care la rândul lor, le-auachiziţionat din Italia.

După preţ, pizza preparată pe lemne este la acelaşi nivel sau un pic mai scumpă, decât cea produsă în cuptoarele electrice de liderul de pe piaţa moldovenească. Astfel, o pizza cu diametrul de 32 de cm şi greutatea de 550 g, cu împlutură de roşii, caşcaval «Mozzarella», şuncă şi ciuperci costă 59 de lei. Însă sortimentul include şi o vastă gamă de Calzone, preţul căreea porneşte de la 30 de lei pentru 370 g («Mozzarella», şuncă şi ciuperci). În total, meniul cuprinde 24+4 feluri de pizza.

Pizza neagreată de PinocchioLocalul nu este prea mare şi se aflăîntr-oclădire cu un singur nivel. În sală sunt patru mese, iar pe timp frumos afară mai sunt scoase încă trei. Se prevede că clienţii îşi vor ridica singuri comanda, iar unica chelneriţă (care împreună cu barmenul îndeplineşte şi funcţia de bucătar) pur şi simplu va strânge masa după vizitatori.

Specificul localului, de altfel destul de uşor de ghicit, este arcul care duce spre cuptorul cu foc deschis, care se află în spatele barmenului. Este o ambianţă foarte plăcută.

Lângă pizzerie se află două centre administrative (unul funcţional şi unul construit în proporţie de 70%), două hoteluri (una activează, alta în curând va fi lansată), trei blocuri locative de elită (două deja sunt populate), un bloc vechi cu cinci etaje, un bar de vinuri, un consulat şi câteva birouri ale organizaţiilor internaţionale. În rest, este vorba despre construcţii cu un singur nivel.

De la bun început a fost pus la punct serviciul de livrare, inclusiv comnada prin Internet. În prezent, pentru toţi clienţii se desfăşoară promoţia «pentru două pizza comandate se oferă un suc gratis» (prin suc se are în vedere «Coca-Cola»,«Fanta» sau «Sprite»).

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

Articole înrudite

Mai multe din această categorie: « Eticheta în Afaceri Forul Economic Moldo-Lituania »
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика