CE 1160x100 4 2

Duminică, 20 Octombrie 2013 12:10

Schimbi fotoliul pe un sac

Se numește beanbag, cuvânt care se traduce din engleză ca „sac de fasole". Acest tip de scaune are forma unui sac care este umplut cu boabe de fasole, cu toate acestea, e foarte confortabil să stai pe el. Deoarece acest fotoliu ia forma corpului.

544558 581347718543202 2086617578 nBeanbag-urile au apărut în SUA acum vreo 40 de ani și s-au răspândit rapid în întreaga lume. Acum, ele sunt produse și în Moldova. „Because" este o firmă autohtonă, care a început producția acestor fotolii în luna martie a anului curent.
„În afară de noi, produc beanbag-uri și alte două sau trei firme, - spune directorul „Because", Andrei Rudoi, - însă compania noastră a fost cea care a inițiat producerea de beanbag-uri din pânze pentru umbrelă". Totodată, „Because" organizează o campanie activă de popularizare a beanbag-urilor în Moldova. Este o muncă voluminoasă, pentru că acest tip de mobilă nu e prea cunoscut la noi în țară.
Un beanbag este compus dintr-un „sac" – o husă și „boabele de fasole", rol îndeplinit de bilele din polistiren. Prețul beanbag-ului pornește de la 900 lei, în acesta fiind inclusă și o înlocuire a bilelor din polistiren. În cazul unui beanbag pentru casă, înlocuirea bilelor va fi necesară peste 2-3 ani după procurare.
Beanbag-urile sunt cumpărate și pentru oficii – în scopul odihnei după pauza de prânz, pentru decorarea evenimentelor de birou, precum concertele de relaxare, populare azi. Și, neapărat, este plasat logo-ul companiei pe beanbag. „Dacă firma procură cel puțin 20 de beanbag-uri de la noi, atunci plasăm gratuit logo-ul", - spune Andrei Rudoi.
Însă, inițial, beanbag-ul era destinat pentru uz casnic. În țara noastră, acest tip de mobilă atrage, în mod special, cumpărătorii cu vârsta de până la 30 de ani. Persoanele mai în vârstă sunt mai conservative în alegerea mobilei și văd beanbag-ul ca pe o jucărie. Dar le cumpără pentru copiii săi. În gama produselor de la „Because" se găsesc și beanbag-uri destinate copiilor și adolescenților.
Cât despre elementele necesare pentru producerea de beanbag-uri, polistirenul nu necesită prea multe detalii. Iar materialele, din care sunt cusute husele, în mare parte, sunt produse din imitație de piele – aceasta se curăță ușor. Însă sunt și „scaune" acoperite cu velur, și variante combinate: o jumătate din beanbag este din velur, iar cealaltă jumătate – pentru așezare, e din imitație de piele. Pânzele pentru umbrelă, menționate anterior, se folosesc pentru fabricarea beanbag-urilor destinate utilizării în aer liber. Datorită proprietăților impermeabile ale pânzei pentru umbrelă, aceste beanbag-uri pot fi folosite lângă bazine, terase ș.a. Cât despre culori și print-uri, acestea pot fi variate, în dependență de preferințele clientului. „Am lansat o serie 64202ef273864ae69f72d74ad9ddb279de beanbag-uri „orașele lumii". Ele sunt destul de populare", - zice Andrei Rudoi. Beanbag-urile sunt produse, în mare parte, la comandă – clientul trebuie să aleagă modelul și culoarea pânzei. Iar plata se realizează la primirea bunului. Comanda realizată se livrează cumpărătorului timp de două zile.
Beanbag-urile pot fi și închiriate. „Because" oferă și astfel de serviciu: un beanbag pentru 24 de ore la 100 de lei. Dacă clientul a închiriat 10 beanbag-uri, unul dintre ele poate fi procurat la jumătate de preț.
În timp ce piața autohtonă se va obișnui cu beanbag-urile, „Because" a hotărât să cerceteze Europa. La începutul anului 2014, compania planifică să lanseze câteva site-uri cu oferte petru beanbag-urile sale – prețuri, condițiile livrării, culori, print-uri ș.a. În Europa, prețul unui beanbag este de 50-200 euro. „Dacă luăm în calcul cheltuielile pentru logistică, livrare, taxele vamale, vom putea vinde beanbag-urile noastre la 100-150 euro, - presupune Andrei Rudoi. - Și vom trimite clientului doar husa, iar una dintre firmele din țara unde locuiește cumpărătorul va livra polistirenul. În acest mod va ieși mai ieftin. Respectiv, clientul va primi un set format dintr-un sac și polistiren, pe care va trebui să le asambleze personal, confecționând un beanbag final. Sper să ne reușească toate planurile, și acasă, și în Europa".

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика