Joi, 05 Decembrie 2019 07:58

La Chișinău a apărut o uzină nouă. Va produce becuri și corpuri de iluminat cu LED

IMG 1529

O uzină de corpuri de iluminat LED s-a deschis la Chișinău. Este o afacere de familie cu capital moldovenesc 100%, se numește LuminaLED și a fost înființată de antreprenorii Valentina și Nicolai Tricolici.

IMG 1553

Uzina a fost construită de la zero și are o suprafață totală este de 6500 mp. La parter se află un showroom cu o suprafață de 3250 mp, unde sunt prezentate aproximativ 40.000 de produse, legate de iluminat și electricitate : lămpi, becuri, cabluri, accesorii, scule, electrocasnice, haine de lucru etc. La etajul doi, pe o suprafață de 3000 mp se întinde secția de producere, iar pe 250 mp - oficiile companiei. În prezent, compania are 50 de angajați, iar până în primăvară va ajunge la 300. Tot aici vor fi create circa 35 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

IMG 1537IMG 1542

Nicolai Tricolici, care este și co-fondatorul rețelelor Supraten și Supraten Plus a povestit că cristalele cu LED-uri transformă 15% din energia electrică primită în lumină, iar restul de 85% în căldură. Prin urmare, problema-cheie este eliminarea acestei călduri. Majoritatea producătorilor folosesc pentru baza corpului de iluminat, plasticul, care nu conduce bine căldura, și clei ieftin pentru fixarea acestor cristale. LuminaLED se va diferenția prin faptul că va utiliza baze din aluminiu și clei de calitate superioară.

În ceea ce privește lămpile cu LED-uri, acestea vor fi comercializate la prețuri foarte rezonabile și nu doar în magazinele specializate. LuminaLED a încheiat deja un acord cu rețeaua Nr.1 și alte câteva rețele de supermarket-uri.

IMG 1585

Produsele sunt proiectate și elaborate în cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei, în conformitate cu toate regulile și standardele Uniunii Europene. Calitatea este verificată în cadrul unui laborator modern al întreprinderii, capabil să testeze produsul în dependență de sute de parametri. Până în prezent, în proiect s-au investit 36 ​de milioane de lei, iar investiția totală este estimată la 3 milioane de euro.

Uzina LuminaLED este situată pe strada Mihai Sadoveanu, 42, peste drum de Megapolis Mall.

madein.md

Foto: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика