Marți, 19 Noiembrie 2019 18:09

Produse high tech mai puțin cunoscute, fabricate în Moldova. FOTO

Produse de tehnologie înaltă ale mai multor întreprinderi industriale locale, prezentate la Moldova Business Week - 2019.

În cadrul evenimentului Moldova Business Week 2019, care s-a desfășurat la Chișinău, a fost organizată o expoziție de produse de tehnologie înaltă ale mai multor întreprinderi ce reprezintă industria locală.

Steinel Electronic este o întreprindere din Chișinău ce activează din anul 2007. Este o diviziune a unei companii germane, specializate în producerea de senzori de înaltă tehnologie: de lumină, temperatură, mișcare, etc. Senzorii pot fi de același tip sau combinați. În imaginea de mai jos puteți vedea un senzor de lumină plasat într-o școală, care, pe măsură ce se luminează/ întunecă pe stradă, crește sau scade iluminarea în încăpere. Senzorul funcționează în dependență de zonă, iar acele bănci care sunt mai aproape de ferestre primesc mai puțină lumină, decât cele ce sunt mai aproape de ușă. Astfel nivelul general de iluminare este întotdeauna același și este programat de către profesor.

IMG 1474

LED Element. La fel ca multe alte companii locale, întreprinderea produce corpuri de iluminat LED, însă se deosebește prin faptul că în cadrul secțiilor de producere sunt instruiți și acumulează experiență studenții Universității Tehnice din Moldova și al Colegiului de Inginerie din Strășeni.

IMG 1451

Cris. Din anul 1994, această întreprindere din Chișinău produce pompe ermetice submersibile pentru operare în medii chimice agresive. Exportă produse în valoare de circa 2 milioane de euro pe an, în diferite state ale lumii.

IMG 1460

ASPA. Este o întreprindere specializată în prelucrarea metalelor și fabricarea diferitelor componente, inclusiv a celor cu o precizie și complexitate sporită: piese din oțel inoxidabil și rezistent la căldură, aliaje de titan și alte materiale similare. Compania a fost înființată în 1972, în Orhei pentru a produce componente pentru sistemele de combustibil ale avioanelor „MiG” și continuă să producă componente pentru avioanele de luptă „Su”. În 2013, a început procesul de modernizare a fabricii și au fost schimbate majoritatea echipamentelor. Până la sfârșitul anului 2015, uzina avea 180 de angajați, iar vânzările au ajuns la 2 milioane de euro. Exportă și alte tipuri de produse în Rusia, Cehia sau Germania, cum ar fi echipamentele complexe pentru extrudarea foliei, diverse ambalaje și echipamente pentru industria alimentară.

IMG 1452

Blacksea EMS. Întreprindere cu capital olandez, care și-a început activitatea recent la Strășeni, ca rezident al ZEL „Bălți”. Produce module de alimentare pentru încărcătoarele vehiculelor electrice și convertoare de putere pentru sisteme de iluminare cu semiconductor.

IMG 1458

madein.md

sursa: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика