Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Luni, 01 Aprilie 2013 13:31

Plus 30% pentru un soft corect

Întrebarea despre necesitatea afacerii serviciilor de consulting ("Consulting pentru femei-antreprenori")  "a marcat" angajații proiectului BAS Moldova și ei au organizat un press-voyage la fabrica din capitală Vasconi.

3-4-fominAceastă fabrică a fost fondată de o întreprindere individuală Cojocari-grup SRL în anul 1996. Ea se sprecializează pe producerea articolelor de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei, copii și tineri, exclusiv pentru piața internă moldovenească.

Cu cîțiva ani în urmă Vasconi a început să creeze propria rețea de vînzare cu amănuntul în republică. Pentru ziua de azi sunt deschise 10 magazine în Chișinău și 5 în regiuni (Bălți, Ungheni, Cahul), avînd o dezvoltare continuă.

"La un moment am simțit necesitatea implimentării în producție a sistemelor de informare, - ne-a povestit designer-ul Irina Ceban. – Am apelat la proiectul BAS cu scopul de a primi ajutor".

"De la început am îndreptat la fabrică consultantul nostru, - a declarat manager național al proiectului BAS Moldova Veronica Arpintin. – El a stabilit ce fel de sisteme de informare sunt necesare. După, am recurs la serviciile elaboratorilor de softuri. Cea mai bună ofertă a fost din partea companiei Unisim-Soft. Programele lor puteau fi implimentate complet, iar după blocuri aparte prelucrate luând în considerare necesitățile clientului".

Vasconi a implimentat două proiecte. Primul – este software pentru designeri. Pînă în anul trecut, articole erau produse după tehnici vechi: modele desenate pe hârtie, pe urmă transpuse pe cea de calc. După acesta era reprodus manual... Astfel, pentru pregătirea unui articol nou se epuiza o saptămînă sau chiar mai mult. Acum – doar cîteva ore. Nu e de mirare faptul că Vasconi are în producția sa simutan 100 de articole, iar în portofoliu – aproape cinci sute.

Al doilea program – nivelul contabil CRM care calculază producția, depozitul, oficiul, magazinul, mișcarea articolelor și a banilor, resturile în depozit, permite producerea analizei în baza diferitor unități.

Din păcate, nici întreprinderea, nici proiectul nu au afișat suma totală de investiții/compensare, referindu-se la secretul comercial. Au fost anunțate doar cifre. Drept rezultat al implimentării acestor două programe, volumul producției/vînzărilor a crescut cu 30%, numărul de angajați – de la 70 la 100.

Pe fotografie: Irina Ceban

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика