Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Miercuri, 15 Mai 2013 03:00

Un bar englez pentru mini-trageri

Tot mai des în Moldova au început să apară localuri, care conțin un anumit ”caracter de divertisment”, capabil nu numai să bucure clienții, dar și să ofere afacerii un anumit farmec. Unul din acestea este o nou-deschisă cafenea Darts-Club.

DSC03871Сaracteristica de bază a aceste cafenele este posibilitatea de a arunca săgeți în ținte la un pahar de bere, singur sau c prieteni, într-o atmosferă engleză modernă. ”Darts – este jocul nostru de familie și anume din această cauză a fost luată o decizie comună de a deschide acest bar, - ne-a relatat co-fondatorul clubului Valeriu Cechir. – Din câte știm, este ceva nou pentru Chișinău, deși există destul de mulți amatoi de Darts în capitală. Există și Asociația Darts, dar, din păcate, ei ne vizitează destul de rar”.

Darts, sub forma pe care o cunoaștem în prezent (ținta standard, în care se aruncă săgeți), a apărut spre finele secolului 19. De la început în locul țintei gradate se utiliza capacul de la butoiul cu vin, iar în loc de săgeți speciale – simple, scurtate. Acest tip de Darts a fost alcătuit câteva secole în urmă de către soldații britanici. Scopul jocului a fost nimerirea părții de jos a capacului sau a lemnului. Iar crăpăturile care se formau alcătuiau sectoare.

În zilele noastre există o mulțime de reguli și jocuri, alcătuite pentru Darts. În cazul Darts-Clubului, în încăpere aparte special-amenajată, câmpurile de joc se împart pentru profesioniști; pentru începători și copii. Diferența dintre aceste două categorii o constituie distanța până la țintă, iar pentru copii – tipul săgeților: cu magnet în locul acului. Din cauză că în țara noastră nu se produce echipament profesionist pentru Darts, el este furnizat din Ucraina, Anglia și Irlanda. Însuși atmosfera clubului amintește o cârciumă engleză cu mese din lemn și cu peisaje murale ale locurilor memorabile londoneze în sală pentru jocuri. La fel, bucătăria este exclusiv europeană, cu felul principal de mâncare englez reprezentat prin friptura de vițel. Nivelul prețurilor este conceput pentru clasa mai jos de mediu, astfel, cel mai des întâlniți clienți sunt studenții, dornici să guste un pahar de bere la preț de la 20 la 30 de lei.

În viitor, barul pentru amatorii de darts și-a pus drept scop să devină un club în sens direct. Proprietarii au în planuri să creeze carduri speciale de club, care oferă posesorilor acestora mai multe facilități.

Pe fotografie: Valeriu Cechir (pe plan principal)

Natalia FOMINA  рentru Mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика