Duminică, 08 Noiembrie 2015 16:48

Un puf tricotat și nu doar...

puf1Articolele pentru casă și birouri, tricotate din fire groase, utilizând andrele gigantice sau cârlige mari – reprezintă o inovație a brandului autohton „Doma”.


Tricotarea este un domeniu al lucrului manual, întâlnit frecvent în rândul femeilor, care datează încă din antichitate. Orice articol, tricotat cu ajutorul andrelelor sau a cârligului, este unic în felul său și, literalmente, păstrează căldura mâinilor meșterului. Irina și Ana Romanovici au preluat ideea, populară la nivel mondial, de a utiliza articolele tricotate pentru decorul caselor sau al birourilor și și-au expus oferta pe piața din Moldova.


puf2Pufuri-perne rotunde, coșuri spațioase pentru jucării, coșuri decorative pentru păstrarea lucrurilor – toate aceste articole, realizate de către meșterițele handmade din Moldova, pot fi procurate pe Internet sau în cadrul iarmaroacelor handmade din capitală. Printre planurile viitoare ale brandului „Doma” se numără realizarea coșurilor tricotate cu capac, precum și a pufurilor-transformers.


„În diverse țări sunt utilizate diferite tipuri de ațe pentru realizarea unor astfel de articole. De exemplu, în Australia, pufurile sunt tricotate din lâna merinos. Luând în calcul prețul ridicat al materialului și o putere de cumpărare redusă a consumatorilor locali, am decis să renunțăm la utilizarea lânei, folosind în lucrul nostru ațe de import. Actualmente, suntem în căutarea producătorilor locali ai ațelor de tricotat”, - a zis Irina Romanovici pentru Mybusiness.md.

puf7


Ineditele pufuri-perne tricotate pot fi utilizate atât acasă („pentru le oferi un loc oaspeților”), cât și în birou („în acest mod, aducând o notă de confort în atmosfera de lucru”). Meșterița a remarcat faptul că, pentru realizarea pufurilor, pe lângă învelișul tricotat, trebuie puf4cusută și o husă din material, iar în interior este plasată polipropilenă sau holofiber, în dependență de gradul de rigiditate urmărit. Iar coșurile tricotate, destinate păstrării jucăriilor, sunt foarte spațioase – copiilor le place să se urce în ele și să se joace.


Răspunzând la întrebarea cu referire la dificultatea păstrării acestor articole, Irina Romanovici a spus: „Nu este mai complicat decât să speli un pulover de lână. Se recomandă spălarea manuală sau chiar uscată. Cât despre pufuri, învelișul tricotat se scoate cu ușurință”.


Prețurile pentru pufurile-perne (în dependență de mărime) variază între 1200 și 1400 de lei; pentru coșurile de jucării – 500-700 lei, iar pentru coșurile decorative – 250-300 lei.Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика