Duminică, 08 Noiembrie 2015 17:28

Semințele au ajutat la germinarea afacerii

germeni3Răsaduri (de hrișcă, secară, floarea soarelui, mazăre, linte), precum și germini de mazăre, sfeclă, lucernă, ceapă roșie, floarea soarelui, ridiche – toate aceste produse sunt crescute, ambalate și comercializate, de curând, de către mica întreprindere „Eco Doctor”.

„Am început să ne ocupăm de germinarea semințelor și a lăstarilor în urmă cu un an și jumătate, atunci când la soțul meu au fost depistate probleme cu nivelul de zahăr și colesterol în sânge. Medicamentele nu produceau efectul dorit, iar starea de sănătate se agrava. Atunci am început să căutăm pe internet remedii populare și am dat peste articole despre proprietățile curative ale răsadurilor și germenilor. Am decis să încercăm și această metodă a și avut rezultate pozitive: s-a normalizat nivelul de zahăr și colesterol. Soțul a slăbit și a întinerit. Când s-au normalizat problemele de sănătate, ne-am gândit la faptul că ar trebui să le spunem și altora despre beneficiile germenilor și ale răsadurilor, să-i îndemnăm și pe alții să consume zilnic aceste produse. Astfel germeni5a și apărut ideea deschiderii propriei afaceri”, - a spus Rodica Șubă pentru Mybusiness.md.

Fiind entuziasmat de rezultate, Andrian Șubă s-a și apucat de treabă. A înregistrat mica întreprindere, a închiriat spațiul, a obținut certificatele necesare, a găsit furnizori de semințe calitative, a înregistrat brandul „Dor de Verde”, a avut grijă de materialele de ambalare și a început, deja, să culeagă roade ale muncii sale. Din luna mai a anului curent, întreprinderea lui, „Eco Doctor”, a început să furnizeze germeni crescuți (de sfeclă, lucernă, ceapă roșie, floarea soarelui, ridiche, mazăre) în cadrul uneia dintre cele mai mari rețele comerciale din capitală.

„Încheind contractul cu noi, rețeaua comercială ne-a impus o provocare – timp de trei zile să aducem produse noi, într-o cantitate destul de mare, pentru a împrospăta sortimentul, cu toate că termenul de valabilitate a germenilor este mai mare. Am ales un volum optim pentru ambalaj – 50 de grame și, deocamdată, ne descurcăm cu targeturile propuse”, - a zis directorul micii întreprinderi „Eco Doctor”, Andrian Șubă.

germeni7Adrian ne-a povestit că germinarea semințelor nu reprezintă o ocupație mult prea complicată (se poate desfășura și în condiții de casă). Cu toate acestea, apar dificultăți atunci când este vorba despre o producție în masă, zilnică. De exemplu, un subiect aparte îl constituie calitatea și germinarea semințelor, o parte dintre care „Eco Doctor” SRL le procură din străinătate. Există momente legate de asigurarea temperaturii și luminozității potrivite pentru semințe și germeni pe timp de iarnă. Dar sunt și alte aspecte. Pentru mulți consumatori germenii rămân a fi un produs ciudat. „Dacă în capitală observăm o cerere de consum, atunci în afara Chișinăului germenii ambalați sunt priviți cu mirare: „Le va cumpăra cineva?” Această reacție a fost evidentă în special cu referire la germenii de floarea soarelui, pe care, inițial, le ambalam împreună cu rădăcinile. Mulți cumpărători erau speriați când le vedeau, deși acestea sunt chiar mai folositoare decât tulpinile. Urmărind reacția clienților, am decis să tăiem rădăcinile de floarea soarelui și le germeni4propunem cumpărătorilor germenii. Trebuie remarcat faptul că, prin satele din Moldova, mulți locuitori știu de proprietățile germenilor și le și cresc, pentru a-i utiliza în alimentație”, - spune directorul „Eco Doctor” SRL, Andrian Șubă.

Apropo, în SUA, încă cu vreo 20 de ani în urmă au apărut pionierii businessului cu germeni. Și, la fel, cumpărătorii ignorau inițial produsele ciudate, care seamănă cu niște viermișori verzi. Astăzi, germenii au devenit atât de populari, încât mulți oameni nu se pot lipsi de aceste componente, gustoase și sănătoase, în prepararea salatelor sau a sandwich-urilor, precum și fără un pahar zilnic de vitgrass (suc de germeni de grâu). Într-adevăr (dacă nu ați avut ocazia să gustați), germenii de cereale și, în special, a legumelor, seamănă cu concentratul lor de gust (în mod deosebit ridichea). Mănânci o linguriță de produs, dar ai o senzație gustativă că ai mâncat o farfurie întreagă.

„Germenii și răsadele reprezintă singura „mâncare vie”, care dispune de toate proprietățile naturale și biologice, germeni1aflându-se în faza de maximă activitate vitală. Semințele germinate conțin un mare potențial energetic. Germenii conțin toate vitaminele, reprezintă o resursă continuă de fibre, sunt bogate în fermenți, necesari digestiei, substanțe minerale și aminoacizi, conțin un set de proteine, precum și o cantitate mare de energie solară prelucrată. Trebuie să menționăm faptul că germenii și răsadurile nu trebuie transformate în panacee. Acestea trebuie adăugate în alimentația zilnică, mestecate bine (până la senzația de suc de lapte) și, în acest fel, să îți asiguri organismul cu substanțele nutritive necesare, vitamine și microelemente. Și să fiți sănătoși!” – a zis Andrian Șubă.

Pentru a populariza inedita „mâncare vie” și pentru creșterea gradului de informare a cumpărătorilor, mica întreprindere „Eco Doctor” a participat, în acest an, la „IarmarEco”, unde produsul lor a fost cât se poate de solicitat.

Prețurile de la producători pentru germeni sunt de 20 de lei (un ambalaj de 50 de grame).Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика