Joi, 29 Octombrie 2015 17:48

Stai – nu cădea!

mobile stand 001Suporturile universale pentru telefonul mobil (mobile stand), care îi creează un loc pe masa de lucru și, ceea ce e și mai important, îl securizează. Suportul este o noutate de la brandul moldovenesc ”Oolha”. În afară de aceste funcții, suporturile mai pot servi și pentru stocarea unor obiecte mai mici, cum ar fi tablete, stick-uri, pixuri și creioane. Astfel, la suportul de bază este anexată și o cutie, mărimile căreia depind de dimensiunile standului pentru telefon.
 
Ideea nu este una inovativă, însă aspirațiile creative ale arhitecților din capitală – Evghenii Cațel și Alla Evdochimova – au reușit să o modeleze într-un mod neobișnuit. Așa, artiștii oferă utilizatorilor patru modele diferite de mai multe mărimi și forme.

Printre acestea se numără două suporturi mini (pentru utilizarea zilnică. În plus, este un model compact pentru cei, care pleacă deseori peste hotare sau au parte de multe călătorii de afaceri). Cele medii sunt destinate telefoanelor și tabletelor de 7 inch. Iar pe un suport mare pot fi plasate atât telefonul, cât și o tabletă de 10 inch.

mobile stand 005

”Modelele oferite de noi nu reprezintă, în sens direct, o inovație. Ideea ne-a venit în baza necesității personale. Aveam nevoie de un obiect, care ar suporta telefonul pentru ca acesta să rămână mereu în fața ochilor și ar fi posibil rapid de văzut cine sună. Telefonul – este metoda universală de comunicare. Prin intermediul acestuia mai poți asculta și muzică, citi documente, vizualiza mamobile stand 004teriale video. Așa, plasarea acestuia ”în picioare” (vertical și orizontal) poate fi foarte comodă”, - a spus pentru mybusiness.md Alla Evdochimova.  

”Telefoanele touchscreen, de regulă, au un ecran mare și fragil. De aceea, ele trebuie să fie utilizate cu grijă. Noi am început să căutăm variante posibile și obiecte analogice existente. Ceea ce a fost oferit de alții nu ne satisfăcea. Astfel, noi am încercat să proiectăm o formă comodă pentru utilizare și căutam materia primă necesară pentru suportul dat. Cineva se mulțumește cu standul de plastic, alții preferă unul de piatră. În final, noi am ales lemnul – este un material ecologic și frumos”, - a spus Evghenii Cațel.

El a remarcat că, în realizarea suporturilor, ei folosesc trei tipuri de lemn (stejar, frasin, cireș). Standurile sunt produse parțial în Moldova, parțial în Ucraina. ”În prezent, noi executăm produsele noastre în cantități mici și continuăm să ”experimentăm” cu forme. La fel, analizăm piața locală și cererea existentă pentru oferta noastră”.

Vânzarea suporturilor universale are loc prin rețele de socializare și la iarmarocurile specializate. Prețul, în dependență de mărime, variază între 180 și 250 de lei..Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70