Duminică, 16 August 2015 17:28

Cine îi îmbracă pe Spiderman și pe Monster High

Rodica Negru VodaPe piața de servicii de croitorie din Chișinău s-a deschis o întreprindere neobișnuită. Atelierul Fancy clothes și-a focusat activitatea pe producția hainelor pentru primele “ieșiri în lume” ale tinerei generații din Moldova, adică pe executarea hainelor pentru sărbători pentru copii și pe crearea costumelor de scenă.Fondatorul acestuia Rodica Negru-Vodă deja de 15 ani e încadrată în domeniul dat  de activitate. Însă a decis să-și deschidă afacerea personală doar anul trecut. Astfel, din resurse financiare proprii Rodica a închiriat unIMG 2038 mic oficiu la Râșcani pentru a-și dezvolta aspirațiile artistice.“Mi-am deschis atelierul datorită sugestiilor rudelor și prietenilor. Toți mă îndrumau să-mi realizez această idee și mereu îmi ziceau să-mi încep afacerea. Între timp eu îmi doream ceva neobișnuit. Așa am decis să produc haine de scenă pentru copii și adulți“.

Având specializarea croitoreasă, doamna Rodica și-a început cariera în studioul vocal-coreografic pentru copii “Lollipops” – cosea costume de dans. De aici a și primit experiența de creare a imaginilor scenice.După, însă, s-a adeverit că acele costume naționale și de dans cu flori și panglice nu mai sunt la modă. Doar tinerii moderni doresc să apară pe scena școlii sau a grădiniței în ținute personalizate. Iar ce poate să fie mai personal decât imaginea caracterului preferat din desene animate?“Eroii copiilor de astăzi mi se par foarte ciudați, - continuă Rodica. - Uneori nu înțeleg imaginea pe care și-o alege copilul. În așa cazuri sunt obligată să caut pe Internet modele de costume pentru a le adopta creativ pentru copil”.Rodica primește diverse comenzi. Fetițele își aleg cele mai neobișnuite costume, începând de la prințese până la vestitele reprezentante ale “poveștilor de groază” Monster High. Băieții, din contra, nu au multe preferințe și cele mai populare costumații au rămas Spiderman și Batman.


monster high
“La fel ele sunt populare și printre adulți, - zâmbește maestrul. – Doar îmi comandă costumele și animatorii sărbătorilor pentru copii. Cel mai cerut este Spiderman-ul – atât de des mi-l arendează încât acesta este deja uzat”.Prețul unui costum de scenă variază în dependență de complexitatea sa – de la 1000 până la 2000 lei.


picture 1080p 326855 1433752814
Însă aspirațiile Rodicăi Negru-Vodă ajung și mai departe. Planurile ei de viitor includ deschiderea magazinului personal și realizarea colecțiilor de haine pentru copii. În prezent ea își gătește producția pentru prezentare la diverse expoziții, inclusiv și cea internațională Moldova Fashion Expo care va avea loc toamna anul curent.

 

 

Autor: Natalia Fomina

 

Articol este scris pentru MyBusiness.md

 

ODIMM logo
280 70