Duminică, 07 Iunie 2015 16:34

Wigwam – ideea de afaceri ce trezește spiritul de aventură

vigvam Алина портрет 1Mica întreprindere din raionul Anenii Noi “Buca-Beaca” și-a focusat activitatea pe crearea zonelor de jocuri, jucăriilor pentru copii și articolelor de décor. Printre toate articole oferite spre vânzare se ies în evidență wigwamurile indiene. Și, deși filmele (și cărțile despre indieni) nu sunt atât de populare, dorința de a găsi un “ascunziș”, unde poți să te concentrezi asupra jocului, imaginându-te în calitatea unui erou, încă persistă în mințile copiilor.

Wigwamurile (o altă denumire răspândită pentru construcția dată este “tipi”) sunt oferite de compania “Buca-Beaca” copiilor de vârstă preșcolară: din momentul în care copilul începe să facă primii pași și până reușește să încapă în “căsuța” imaginară.

“Ideea de producție a wigwamurilor a apărut de la nevoie personală. Copilul nostru, când a crescut, a avut nevoie de un loc interesant pentru joacă. Căutam ceva asemănător pe piață. Ceea ce găseam nu ne satisfăcea în planul financiar și al calității. Am apelat la Internet, unde a apărut informația despre wigwamurile pentru copii. Am încercat să realizăm unul personal. Am reușit. În orice caz, toate articolele care le oferim clienților le producem inițial pentru noi. Dacă ne place, executăm și pentru vânzare”, - povestește pentru mybusiness.md Alina Smirnova. Împreună cu soțul ei Serghei au deschis (și au înregistrat) la începutul anului curent afacerea personală cu o denumire hazlie “Buca-Beaca”.

vigvam2Familai Smirnov știe să facă multe lucruri manual. Cel mai mult le place să alcătuiască și să realizeze “variantele personalizate” ale „articolelor pentru copii și pentru casă”. Alina are studii superioare în arte, știe designul, pe când Serghei este zidar și tâmplar. Astfel, cuplul combină artistismul și competențe meșteșugărești. Din momentul în care au început să propulseze wigwamurile pe piață, în activitate se încadrase și mama Alinei, care știe să coase. Drept rezultat, “Buca-Beaca” reprezintă un model reușit al afacerii de familie, unde fiecare își implimentează o parte din competențe personale.

“Buca-Beaca” își începea activitatea de la producția jucăriilor din lemn. Aici Alina Smirnova a remarcat: “Aparent, totul este simplu. Însă e cu mult mai dificil să alcătuiești articole laconice care ar fi interesante”. De exemplu, cuplul produce din lemn alfabetul artistic, puzzle-urile și construcțiile originale, jucăriile suspendate (prețul e cuprins între 25 și 150 lei) și articole de décor din marmură, travertin, piatră de nisip – figuri de animale, săpuniere, sfere, ghivece de flori (prețul este între 100 și 200 lei).

vigvam4“Am decis de la bun început să ne axăm pe calitate și aspectul fizic, care va fi actual pentru o perioadă lungă de timp. De exemplu, pentru wigwamuri căutam mult lemnul potrivit. Într-un final am găsit tei și brad. La fel încercam să înțelegem care ar fi țesătura potrivită de acoperire. Am găsit un material rezistent, natural, cu imagini pe ambele părți. Acum putem să afirmăm că în wigwamurile și corturile noastre poate să “crească” o întreagă generație de copii. În plus, wigwamurile și corturile de casă sunt mobile, ele pot fi ușor transportate dintr-un loc în altul. Se descompun ușor și pot fi rapid introduse în husă, în cazul în care e nevoie de a elibera camera. În formă comprimată, acestea nu ocupă mult spațiu. Wigwamul în husă poate fi transportat în mașină dacă e nevoie de a pleca în afara orașului și apare întrebarea de organizare a locului de joacă pentru copil. Copiii iubesc locurile ascunse. Al nostru, pe lângă faptul că se joacă în wigwam, insistă să doarmă acolo”, - a povestit Alina Smirnova.

În scopul popularizării articolelor sale “Buca-Beaca” folosește relețe de socializare și iarmarocurile hand-made. Participarea la iarmarocuri reprezintă o formă eficientă de propulsare a producției pe piață. Clienții observă ceva nou, îi întreabă, copiii încearcă din curiozitate să intre în cort. Astfel apar cerere și comenzi.

vigvam 6 мыльница из мрамораRealizarea wigwamurilor și a corturilor sub formă de căsuțe are loc prin comandarea acestora prin internet-magazin de pe site-ul cu aceeași denumire. Primind comanda, antreprenorii își orintează producția atât pe piața internă, cât și pe cea internațională (“suntem în stare să trimitem comanda oriunde în lume”).

În prezent “Buca-Beaca” oferă spre vânzare variantele zonelor de joacă (wigwamuri și corturi). Setul cu “căsuța indiană cu două ferestre și două intrări” include steaguri de décor și husa pentru păstrare. Prețul wigwamului este de 2000 lei.

vigvam9 1“Luând în considerare dorințele consumatorilor, noi am decis să realizăm varianta de buget, care e de două ori mai ieftină (1000 lei). Wigwamul dat are un design minimizat, o construcție diferită și o țesătură mai simplă. Varianta de buget poate fi transportată în casa în suburbie, la mare, în grădină”, - a spus Alina.


Prețul cortului-căsuță cu ferestre și două intrări (mărimea fundației căsuței este de 130x130 cm, înălțimea – 125 cm) – 2 500 lei. Separat pot fi achiziționate accesoriile pentru wigwam și cort (covor, pernă, ghirlandă-steaguri). Prețul este de 150 – 600 lei.


Alina Smirnova a remarcat că în viitor “Buca-Beaca” va oferi pentru copii “ceva neobișnuit pentru Moldova, ce nimeni încă nu vâzuse până acum”.


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика