Duminică, 31 Mai 2015 16:20

Ați comandat dulciurile vegane?

vegan Ион Платон и Диана Кэнэнэу 2În Moldova a apărut prima cafenea online pentru vegetarieni. Fondatorii RawVeganCafe Ion Platon și Diana Cănănău gătesc individual dulciuri vegane și le vând prin Internet. Livrarea se realizează doar pe teritoriul Chișinăului și a Orheiului. În prezent, meniul cafenelei vegetariene virtuale include cinci deserturi neobișnuite, compuse exclusiv din ingrediente ecologic-pure aduse “de peste mări” (unt de cacao, cocos, nuci, semințe, carob).  

“ Dulciurile vegane, pe care le oferim spre vânzare, sunt o noutate pentru locuitorii Moldovei, precum și însăși ideea de vegetariansim. Nu impunem altor ideile noastre asupra alimentației corecte, doar producem deserturi pentru amatori de dulciuri, indiferent dacă ei consumă carnea sau nu. Înțelegem că oferta noastră e orientată spre un grup țintă anumit, dar, știind că vegetarianismul devine tot mai popular în Moldova, mai ales printre tineri, iar produsele noastre sunt compuse exclusiv din ingrediente ecologic-pure, vindem bomboanele și prăjiturile noastre tuturor doritorilor. Aceste produse aduc doar beneficii și nu au cum să fie contraindicate”, - a povestit pentru mybusiness.md directorul RawVeganCafe Ion Platon.  

vegan3Ideea de deschidere a cafenelei Web vegetariene i-a venit celor doi din anumite motive. Este o continuare a modului lor de viață (Ion deja de doi ani consumă doar alimente vegane, iar Diana este vegetariană). În urma participării la câteva iarmarocuri (handmade și eco) cu producția lor și observând interesul consumatorilor, ei au decis să-și dezvolte afacerea și să deschidă site-ul de vânzare a dulciurilor vegane.


“În prezent, de pe Internet poți comanda direct în oficiu sau acasă sandiwch-uri, kebab-uri, pizza, plăcinte. Însă toate acestea sunt, din punctul nostru de vedere, alimente moarte și nesănătoase. Am decis să ne integrăm în acest domeniu și să deschidem un magazin online de produse vegetariene, unde fiecare doritor ne poate comanda acest tip de mâncare. Doar noi cheltuim timp pentru pregătirea mâncărurilor acasă. De ce să nu propunem aceleași rețete celorlalți?” – spune Ion.


vegan1Meniul RawVeganCafe include doar cinci deserturi, compuse din produse ecologice, pregătite la o temperatură anumită pentru ca acestea să păstreze substanțe utile. În dulciuri nu se adaugă cacao din cauza cafeinei. Ea este înlocuită prin carob – praful arborelui roșcov. Mulți cred că anume cu păstaiele dulci ale roșcovului se hrănea Ioan Botezătorul în pustiu – acest fapt a fost înregistrat în dicționarul Brockhaus și Efron din anul 1901. Mai mult decât atât, în Germania păstaiele carob poartă denumirea de “pâinea lui Ioan”. Astfel, produsele nu conțin nici un ingredient care ar dăuna organisumului.


Diana Cănănău a remarcat că deserturile de la RawVeganCafe nu trec prin tratament termic pe aragaz. “Folosim deshidratorul. Astfel produsele noastre rămân “vii”. În total, pregătirea deserturilor vegane ocupă de la 6 la 14 ore. Astfel se explică durata lungă de executare a comenzilor”, - a spus ea.


vegan Ион Платон и Диана КэнэнэуSchema de lucru a RawVeganCafe este foarte simplă: clientul face comanda online, care este realizată și livrată pe teritoriul Chișinăului timp de 48 ore, iar în zilele de odihnă – în Orhei.


Prețurile pentru deserturile RawVeganCafe sunt destul de ridicate – 65-96 lei pentru 100 grame. RawVeganCafe explică acest fapt prin necesitatea de importare a ingredientelor (excepție fac mierea, fructe și fructe de pădure). “Însă, în ciuda prețurilor înalte, cererea este mare. Cineva ne comandă produse pentru micul dejun, cineva pentru cină. Unii le consideră drept un desert sănătos. Un client ne-a spus odată: “Nu sunt vegetarian, dar îmi plac dulciurile. Iar de la deserturile voastre niciodată nu mă voi îngrășa”. “Și chiar așa e”, - spune Diana Cănănău. Ea a mai adăugat că, odată cu sosirea verii, în produse vor fi incluse mai multe fructe și fructe de pădure ecologice (vișină, căpșune, caise).


vegan4RawVeganCafe mai planifică să producă crackerși vegani, realizați exclusiv din semințe, nuci și legume.


La întrebarea despre perspectivele de deschidere în capitală a cafenele pentru vegetarieni, Ion Platon a răspuns că, în ciuda popuarității vegetarianismului în Europan, nu vei întîlni acolo o cafenea sau un restaurant care ar vinde doar produse vegetariene și vegane. “În Moldova cultura vegană abea se născuse. Majoritatea cafenelelor capitalei nu oferă mâncare vegetariană. Însă, observând interesul crescut pentru deserturile noastre, vom începe să căutăm colaborări”, - a spus Ion Platon.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика