Joi, 12 Martie 2015 08:14

Cutii elegante pentru lucrurile din casă

cor05Elena Grabovschi și-a fondat propria firmă, „RuxiBox”, și a început să se ocupe de producția cutiilor decorative, destinate păstrării bunurilor de uz casnic.

„Cumpăram astfel de cutii pentru mine, din Europa, România, - începe discuția Elena. – Iar apoi m-am gândit că, dacă mie îmi plac și îmi sunt necesare, atunci sunt necesare și altor femei, adică va exista o cerere pentru ele. Și, în acest caz, ce-ar fi să mă ocup de producția lor la noi, în Moldova?”.

cor02Sunt cutii pentru lucrurile mici, în general pentru obiectele de uz zilnic ale femeilor – pentru lenjerie, șervețele, articole de papetărie ș.a. Există și cutii mai mari, pentru păstrarea încălțămintei, a hainelor de iarnă, a jucăriilor. La baza acestora se află un carton cu grosimi diferite – pentru pereții laterali și partea de jos – mai solid. Pentru pereții destinați diviziunilor interioare este folosit un carton mai moale. Sunt cutii cu pereții interiori confecționați din pânză, iar altele, din contra, nu dispun de ei. Sortimentul de producție include și pungi și gentuțe frumoase pentru păstrarea revistelor, a obiectelor moi și a jucăriilor. „Noi singuri am dezvoltat principiul de fixare a pereților laterali de partea de jos și de plasare a secțiunilor interioare”, - explică Elena Grabovschi. Ulterior, cutia este decorată cu un material textil.

cor03În cadrul procesului de producție este utilizată pânza de fâș. În primul rând, din considerente de igienă, în al doilea rând, deoarece practic orice murdărie poate fi curățată cu ușurință de pe suprafață. În al treilea rând, ea este mai ieftină decât alte țesături. „Acum, cutia de dimensiune medie costă în jur de 100 lei”, - spune directorul. Cu toate că, printre bunurile comercializate există și articole a căror preț este de 145, 190 și chiar 245 de lei. „Probabil, atunci când se va regla procesul de producție și se va forma o cerere stabilă, cutiile vor putea fi decorate cu materiale mai frumoase și mai scumpe, de exemplu cu cor07mătase”, - adaugă Elena Grabovschi.

„Deocamdată, pentru mine este complicat să spun care este nivelul cererii și care articole sunt preferate de către cumpărători, - spune administratorul „RuxiBox”. – Actualmente, dispunem de un singur punct de lucru. Până când, plasăm comenzile de producție în cadrul atelierelor mici de cusătorie, dar deja am închiriat o încăpere proprie – o cameră mică, care dispune de utilaje de cusut și acum ne ocupăm de selecția personalului”.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика