Duminică, 08 Martie 2015 20:27

„Drancor” trece la ofensivă

466 548866 img2 1„Cuvântul „criză”, scris în chineză, - spunea John Fitzgerald Kennedy, - constă din două caractere: unul înseamnă „pericol”, iar celălalt – „oportunitate”.

Se pare că la fabrica „Drancor”, una dintre cele mai mari întreprinderi din țară, care se ocupă cu producția de înghețată, cuvintele celui de-al 35-lea președinte al SUA au fost luate cât se poate în serios și, în timpul unei crize mondiale de proporție, se încearcă nu doar dezvoltarea companiei, ci și trecerea la un nou nivel.

„În anul 2013 am procurat, iar în 2014 am lansat, o nouă linie de producție a înghețatei, care corespunde celor mai moderne cerințe, inclusiv celor europene, și care are o capacitate de producție de 9-14 mii de porții pe oră, - spune directorul general al „Drancor”, Vasile Drangoi. – Este vorba despre TeDr1 1knoline 9 (Italia). Și am dezvoltata rețetele a 13 noi tipuri de înghețată. Am început să comercializăm o parte dintre ele la sfârșitul sezonului trecut, de exemplu „Gulliver”. Iar majoritatea lor va apărea în această primăvară: „New Why Not”, „Maxi Cornet”, „Super Fruct”, „Tropicana”, „Ice Tea”.

Pe linia veche vom produce doar înghețatele cu cele mai mari vânzări – „Eskimo” și „Moldova”.
Compania „Drancor” a fost înregistrată în anul 1989, iar din anul 1996 se ocupă cu producția de înghețată. Actualmente, capacitatea de producție a întreprinderii este de 450 de tone lunar, iar sortimentul este de aproximativ 60 de articole.

Timp de mulDr6 1ți ani, o parte din producția fabricii era și este furnizată pentru export în România.
În 2015 „Drancor” își extinde geografia exportului. Au fost încheiate și încep să activeze contractele cu șase țări arabe: Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Bahrain, Qatar, Oman.

O parte dintre problemele legate de lansarea pe piețele noi au fost soluționate, trecând la achiziționarea materiei prime, care corespunde standardelor europene, de la furnizorii olandezi, germani, danezi și italieni. Cât despre problema legată de controlul calității, se pare că aceasta nu are legătură cu întreprinderea: în cabinetul directorului general se găsește un întreg set compus din diverse premii internaționale. De la medalia de aur, primită în anul 1998 în Paris pentru „Cel mai bun producător național” (pe care a și putut-o pipăi jurnalistul) și până la premiul obținut în anul 2014 la „International food & beverages quality awards” (Madrid, Spania).
Dr7 1
„De asemenea, în Moldova vom extinde rețeaua de parteneri comerciali, - spune Vasile Drangoi. – Am procurat 700 de frigidere noi, în plus față de cele 4000 existente”.

Dar, în general, MyBusiness a ajuns la „Drancor” nu atât de mult din cauza extinderii sortimentului și a modernizării utilajelor, ci a faptului că întreprinderea a dezvoltat un tip de producție totalmente nou. Este vorba despre batoanele de ciocolată de nouă tipuri, numărându-se și astfel de specialități care, actualmente, nu există pe piața locală: ciocolată de lapte, cu napolitane, cu arahide, cu nuci, de lapte cu mac, cu lămâie, cu aromă de ceai verde, cu portocală și cu căpșuni. Plus prune uscate cu nuci în glazură de ciocolată.

„Încă demult a apărut ideea de a oferi cumpărătorului moldovean o ciocolată calitativă la prețuri „corecte”, - își amintește Vasile Drangoi. – Încă în anul 2002 am procurat utilajele necesare și am început să le utilizăm pentru glazura înghețatei, iar întrebarea legată de lansarea batoanelor de ciocolată a rămas suspendată în aer. Și abia acum am hotărât că a venit timpul.

Este evident faptul că acest lucru necesită o construcție totalmente diferită a distribuției, o altă IMG 0239 1logistică. Deja adunăm reprezentanți de vânzări, care se vor ocupa în exclusivitate de această direcție, mașini speciale, încheiem contracte legate de comercializare”.

A treia direcție a activității companiei „Drancor”, producția de semifabricate, va avea și ea noutăți în 2015. Pe lângă tradiționalul aluat; pizza; plăcinte cu brânză, cartofi, varză, se vor adăuga turtele cu vișină, gem, cremă de ciocolată și „urechiuși” congelate.

„Acest produs are, de asemenea, o direcție de export, - comentează Vasile Drangoi. – El este solicitat nu doar în Moldova, ci și în România”.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика