Duminică, 16 Noiembrie 2014 20:07

Secretele salonului-atelier „Anette”

анетт - ана бадиуLucrând timp de cinci ani în Italia (dintre care patru ani la „United Colors of Benetton”), concetățeana noastră, Ana Badiu, s-a întors acasă și, în primăvara acestui an, și-a deschis în capitală un salon-atelier de croitorie, „Anette”.

Pe parcursul a opt luni, antreprenoarea energică nu doar a gestionat activitatea atelierului (a găsit locul, a achiziționat utilajul necesar, a organizat locurile de muncă), dar, pentru promovarea stilului de la „Anette”, a și reușit să prezinte publicului patru colecții de sezon de rochii pentru ocazii speciale (nunți, petreceri, întâlniri oficiale). Toate aceste lucruri denotă pasiunea, perseverența și hărnicia Anei, care, apropo, își petrece mult timp lucrând personal în atelier, combinând iscusit funcțiile de director și designer.

анетт - ана бадиу с дочкой 1Atuul principal al ținutelor propuse de „Anette” reprezintă rochiile-tandem pentru mamă și fiică, care sunt cusute din aceeași pânză. Această particularitate se privește foarte frumos și, totodată, emoționant și sunt la fel de populare ca și ținutele pentru perechi, realizate în stilul etno. Pentru coaserea rochiilor-tandem, Ana a fost inspirată de către fiica sa de șase ani, care, vâzând frumoasele rochii ale mamei a spus: „Vreau și eu!”.

Dar, înainte de aceasta au fost cinci ani de muncă în străinătate. Absolvind Colegiul Tehnic, specialitatea designer vestimentar, Ana a hotărât să plece la muncă în Italia, unde, cu timpul, a reușit să se angajeze la „United Colors of Benetton”. În această ordine de idei, acumulând destulă experiență și suport financiar, ea a început să se gândească la o afacere proprie. „M-am gândit că de ce să nu lucrez pentru mine? Oare nu am destule idei, puteri, dorință? În Italia este foarte complicat să îți deschizi propriul atelier, de aceea am hotărât să mă întorc acasă și să-mi deschid aici propria afacere”.

анетт 2Inițial, am închiriat o încăpere în Casa de modă, însă această locație nu a fost atractivă pentru clienți. De aceea Ana s-a ocupat de căutare și, într-un final, a găsit un adăpost corespunzător (confortabil și comod) în centrul orașului și, în luna septembrie, a avut loc deschiderea festivă a salonului.

Ocupându-se de reglarea tuturor proceselor orgaziționale și de producție, antreprenoarea își dădea seama de faptul că pentru popularitatea brandului sunt foarte importante fashion walk-urile. Primul s-a desfășurat după o lună de la deschiderea salonului-atelier. Ana i-a invitat să defileze pe podium pe toți clienții care au susținut-o анетт 5pe antreprenoarea energică și fermecătoare și au prezentat cu drag modelele propuse. Acest eveniment a servit drept imbold pentru dezvoltarea companiei, atrăgând noi clienți. Ca rezultat, într-o perioadă e timp relativ scurtă, salonul-atelier „Anette” a organizat patru fashion walk-uri cu rochii de seară. Noi coasem rochii de diferite stiluri, luând în calcul preferințele clienților. Mie personal îmi place stilul clasic, retro. Dintre brandurile renumite în moda mondială îmi plac Elie Saab, Valentino, Channel, dar nu le urmez tendințele. Ce este al meu, al meu rămâne. Nu iau nimic de la alții, nu copii idei. Eu lucrez pentru oamenii cu bun gust și tot timpul sunt gata să-i propun fiecărui client ceva individual, luând în calcul particularitățile figurei. Secretul „atracției” atenției clienților asupra salonului meu constă în ceea că eu promovez „idei de individualitate și unicitate”, - astfel a răspuns Ana la întrebarea cu referire la împrumutarea ideilor pentru atragerea clienților.

анетт6Este important faptul că „Anette” folosește pânze turcești calitative pentru coaserea hainelor (mătase, șifon, atlas, catifea), pe care le procură direct de la distribuitor, în cantități mici. „Pentru multe cliente contează unicitatea, exclusivitatea, ca un anumit lucru să fie doar la ea, fără a merge în mase. În același timp, dacă cineva va veni cu pânza proprie, atunci atelierul nu va refuza să lucreze cu o pânză „străină”, cum se procedează în alte loанетт 10curi”.

Cât despre prețurile pentru cusutul individual? „ Prețul depinde de complexitatea lucrării și cantității de pânză folosită. Am hotărât să implementez o politică de taxare cât se poate de democratică. Nu vreu să sperii clienții, sunt adeptă a ideii că îmbracămintea frumoasă și individuală trebuie sa fie cât mai accesibilă. Și asta nu este doar un concept. Primul pas e să găsești furnizorii tăi de pânză. De exemplu, o rochie de seară pentru o femeie costă 2000 -2500 lei, în același timp, o rochie pentru fiica ei va costa între 1000 și 1500 lei. Un palton cu broderie pentru o femeie are un preț ce variază între 2000-3000 lei, pe când același articol pentru o fetiță va fi la jumătate de preț. Prețul rochiilor de nuntă oscilează de la 200 și până la 400 de euro.”, ni-a zis proprietara salonului.

In timpul apropiat, Ana Badiu și-a planificat să introducă în asortiment sacouri și cămăși pentru bărbați, iar în primavăra anului viitor a hotărât să participe la Concursul Internațional de Design în Ferarra (Italia), unde vrea să prezinte noua sa colecție de rochii din piele naturală.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика