Luni, 23 Decembrie 2019 17:51

La Tiraspol a apărut prima fabrică locală de producere a bomboanelor caramel

карамельных дел мастер Дмитрий Гординский 750x450

La începutul acestui an, la Tiraspol a fost deschisă o fabrică de producere a bomboanelor caramel, făcute manual. Este prima din țară de acest fel și se numește „Мастерская карамели". Afacerea a fost lansată de antreprenorul Dmitrii Gordinskii, care a învățat despre fabricarea lor în orașul Lviv din Ucraina, un oraș renumit pentru bomboanele caramel realizate manual, unde există o rețea întreagă de ateliere dedicate dulciurilor din caramel și unde sunt organizate diverse masterclass-uri de producere a lor.

„De circa 18 ani, am o afacere în sectorul IT, care nu are nici o legătură cu producerea bomboanelor. Mi-am dorit însă să creez o afacere pentru suflet. Am aflat că există astfel de bomboane, care încă nu se produc în Transnistria și am decis să fac un experiment", a povestit Dmitrii Gordinskii pentru mybusiness.md.

Procesul de producere a bomboanelor are loc chiar în fața clienților, în spatele unei vitrine de sticlă. Aici poate fi admirat un adevărat orășel al dulciurilor, unde rolul principal revine deserturilor din caramel. Copiii își petrec mult timp în fața vitrinei, pentru a urmări procesul de pregătire a bomboanelor. În paralel ei pot servi cremă caramel fierbinte. Această vitrină este făcută dintr-o sticlă durabilă, ea nu va crăpa și nu va răni pe nimeni. Sticla poate rezista ușor greutatea unui adult care se sprijină pe ea.

Întreprinderea s-a deschis de Ziua Îndrăgostiților, pe data de 14 februarie 2019. În mod firesc, a fost preparat un număr mare de bomboane în formă de inimă, care au fost distribuite trecătorilor. O astfel de campanie a dus la faptul că într-o singură zi, majoritatea populației Tiraspolului a aflat despre existența noii fabrici.

Se colaborează și pe segmentul B2B, iar fabrica poate produce bomboane de diferite mărimi și forme, cu diverse logouri și inscripții pe ele.

Din preferențele cumpărătorilor: copiii iubesc acadelele, iar adulții sunt mai practici - cumpără bomboane de mărimi mai mici și cu gusturi diverse, pentru întreaga familie. Există aproximativ nouă varietăți, cum ar fi caramelele cu gust de cais sau de cola.

De la bun început, Dmitrii și-a dorit să creeze un produs natural, dar accesibil și deși bomboanele sunt făcute după aceiași tehnologie ca în Ucraina, ele costă de trei ori mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că procesul de producere a fost optimizat. De exemplu, colegii din Lviv, au un personal mai numeros, o echipă de cinci angajați, pe când la Tiraspol, întregul proces de producere este asigurat de doi oameni.

Pe viitor, întreprinderea planifică să-ți extindă asortimentul, producând marshmallow și bomboane iris. Tot aici vor fi organizate diverse masterclass-uri pentru copii.

Pe data de 19 decembrie 2019, "Мастерская карамели" a fost desemnată laureat al celei de-a 17-a ediții a concursului „Приднестровское качество”.

madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика