Miercuri, 18 Mai 2016 15:59

ODIMM și CNTM au semnat un Acord de Parteneriat în domeniul promovării antreprenoriatului în rândul tinerilor

IMG 2621Tineri din cele 46 de organizații de tineret din raioanele țării, membri ai Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova (CNTM) vor beneficia de suportul oferit de Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM). În acest sens ODIMM și CNTM au semnat astăzi, 18 mai, un acord de Parteneriat.


Acordul prevede stabilirea unei colaborări între cele două organizații în vederea promovării antreprenoriatului  în rândul tinerilor. Potrivit acordului,  tinerii vor avea acces la instruirile, seminarele și workshop-urile organizate de ODIMM în cadrul programelor sale, în special Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor(PNAET), Gestionarea Eficientă a Afacerilor (GEA) etc. Reprezentanții celor două organizații au convenit că vor elabora un program educațional în acest sens și vor organiza în parteneriat evenimentele dedicate abilitării economice a tinerilor.


Potrivit Iuliei Iabanji, Director general ODIMM, semnarea acordului va facilita accesul la informația referitor la programele de suport pentru tinerii din Republica Moldova oferite de ODIMM. În acest sens, Iulia Iabanji a menționat că este sugestiv faptul că documentul  a fost semnat imediat după aniversarea celor 9 ani de activitate a ODIMM, deoarece pentru organzație acordarea suportului tinerilor care vor să-și inițieze o afacere este o prioritate.


Iulia Iabanji a mai menționat că tinerii din cele 46 de organizații de tineret din cadrul CNTM vor putea beneficia și de facilitățile oferite de cele 9 incubatoare de afaceri, deschise de ODIMM în raioanele țării. În prezent în aceste incubatoare  activează 150 de rezidenți.


Terentie Carp, Președintele CNTM a salutat inițiativa ODIMM de inițiere a parteneriatului și a menționat că activitățile și Programele ODIMM le va permite tinerilor din cadrul organizațiilor să se orienteze mai ușor în domeniul afacerilor și să creeze noi locuri de muncă.

Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIM) este o instituție publică, necomercială, non-profit, care activează în coordonarea Ministerului Economiei şi cu alte autorităţi centrale şi locale, asociaţii de afaceri, prestatorii de suport în afaceri şi Intreprinderi mici și mijlocii.  În prezent ODIMM implementează mai multe proiecte naționale și internaționale, printre care Programul de abilitare economică a tinerilor ( PNAET), Programul de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1, Programul de gestionare eficientă a afacerii, Programul „Fondul special de gestionare a creditelor”, etc. În special pentru tinerii antreprenori ODIMM crează și gestionează incubatoare de afaceri în raioanele țării. În prezent pe teritoriul țării activează 9 incubatoare de afaceri.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este o organizație neguvernamentală de tineret, apolitică ce cuprinde 46 de organizații de tineret de nivel local și național. CNTM este organizația care întrunește interesele tinerilor din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ de tineret. Pentru realizarea acestei viziuni, CNTM are misiunea de a promova interesele tinerilor din Moldova, de a contribui la dezvoltarea structurilor asociative de tineret prin desfășurarea programelor și activităților de instruire, informare, lobby și consultare. CNTM este o instituție care promovează politica în domeniul tineretului.

Foto: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика