Marți, 01 Octombrie 2019 20:32

54 de companii vor primi granturi prin programul PARE 1+1

Screenshot 2019 10 01 Numărul beneficiarilor programului PARE 11 în creștere1Încă 54 de proiecte investiționale vor beneficia de susținere financiară în sumă de 13,54 mln de lei prin Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, dedicat lucrătorilor migranți sau rudelor de gradul întâi ale acestora. Contractele de finanțare nerambursabilă au fost semnate marți, 1 octombrie, la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit estimărilor Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în urma implementării celor 54 de proiecte investiționale vor fi create și menținute circa 200 locuri de muncă, iar investițiile cumulative în economia națională vor constitui 32,39 mln de lei.

Întreprinderile beneficiare sunt localizate în 21 raioane ale țării. 14,8% dintre acestea își desfășoară activitatea în municipiile Chișinău și Bălți, iar 85,2% – în mediul rural.

Conform datelor ODIMM, cei 54 de beneficiari vor investi în afacerile lor remitențele provenite din 16 state: Belgia, Danemarca, Federația Rusă, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Republica Cehă, România, SUA, Turcia și Ucraina.

Directorul general al ODIMM, Iulia Costin a declarat astăzi că Pare 1+1 este unul dintre cele mai solicitate și mai longevive programe. Pentru a primi banii din partea statului, beneficiarii vor trebui să demonstreze o investiție de până 250 mii de lei, bani primiți sub formă de remitențe de peste hotare. „Aveți șase luni la dispoziție pentru îndeplinirea investiției. Dacă veți reuși să faceți acest lucru în trei zile și ne aduceți documentele confirmative, atunci noi vă transferăm rapid grantul pe care trebuie să-l primiți. Dar, în primul rând este obligația dvs., ca cei 250 mii de lei care ați declarat că sunt munciți și atrași de peste hotare sub formă de remitențe trebuie să se regăsească pe contul întreprinderii create. De acolo, din numele companiei, trebuie să faceți toate achizițiile. Ulterior, aduceți la ODIMM documentele necesare și atunci noi ne onorăm foarte rapid obligațiunea, pentru că banii pentru contractele dvs. sunt deja la ODIMM”, a precizat Iulia Costin.

Programul „PARE 1+1” este implementat de ODIMM din 2010 și are drept scop mobilizarea resurselor umane și financiare ale moldovenilor aflați la muncă peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. Programul este finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene. Acesta va fi extins până în anul 2021.

moldpres.md

Яндекс.Метрика