Joi, 19 Decembrie 2019 10:49

Aveți nevoie de suport la achitarea on-line a impozitelor și taxelor? Sunați la Centrul unic de apel 080001525

9099830 lCetățenii care au nevoie de suport tehnic în procesul de utilizare a noului serviciu electronic „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice” î-l pot solicita apelând la Centrul unic de apel 080001525 al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), centru deservit de operatorii Direcției asistență clienți a Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

Noul serviciu electronic, lansat de SFS la începutul lunii decembrie și administrat de CTIF, oferă contribuabililor persoane fizice posibilitatea de a achita, printr-o singură notă de plată, toate impozitele, taxele, dar și amenzile ce le-au fost aplicate, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Serviciul poate fi accesat pe pagina web oficială a SFS www.sfs.md sau pe portalul www.servicii.fisc.md la rubrica – „achitare on-line a impozitelor și taxelor administrate de către SFS”.

Serviciul respectiv este accesibil atât pentru persoanele fizice conectate la serviciile fiscale electronice, cât și pentru persoanele care nu dețin autorizarea respectivă. Persoanele neautorizate urmează să introducă IDNP-ul lor și să acceseze butonul „Autorizare”. Ulterior acestea indică codul impozitului, taxei sau amenzii și introduc manual suma spre plată. După salvarea datelor, se face achitarea, accesând butonul „Achită”. În cazul accesării serviciului menționat de către persoanele conectate la serviciile fiscale electronice, sistemul le arată în mod automatizat plățile restante.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de acces la serviciile fiscale electronice urmează să se autentifice pe portalurile www.raportare.gov.md sau www.servicii.fisc.md prin intermediul serviciului guvernamental de autentificare și control al accesului MPass cu ajutorul semnăturii electronice obținută preventiv, după care sistemul va crea în mod automatizat conturile lor de utilizator.

Amintim că Centrul unic de apel al SFS acordă persoanelor interesate consultanță și suport tehnic privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, aplicarea prevederilor legislației fiscale și alte aspecte aferente acestui domeniu.

Centrul unic de apel funcționează zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 17.00. Apelurile la telefonul 080001525  sunt gratuite și pot fi efectuate de persoanele interesate din orișicare localitate a republicii de la orice telefon fix sau mobil.

Serviciul de presă al CTIF

19 decembrie 2019