Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Duminică, 13 Ianuarie 2013 02:00

Cum de amenajat locul de muncă

Dvs nu ați observant că în oficii, unde persistă atmosfera veselă, funcțională și estetică, anajații devin mai prietenoși, activi și eficienți? Dacă ați observant, atunci nu credeți că ați halucinat.

Vă amintiți afirmația: frumusețea va salva lumea? Astfel ea poate salva și starea interioară și dispoziția unei persoane.

Desigur, atmosfera în oficiu e reglementată de unele criterii oficial stabilite, la fel și de unele standarde corporate și părerea conducerii asupra faptului, cum trebuie să fie un oficiu. Pentru angajatul companie, oficiu – este locul unde el petrece o parte considerabilă din timp. Acum, e bine de analizat întrebarea, dacă e bine ca oficiul să fie confortabil și plăcut?

Desigur, oficiul, fiind o încăpere funcțională, trebuie să fie amenajat într-un stil funcțional. Dar el poate fi transformat în unul mai ”casnic” și ”personalizat” datorită unor elemente separate.

Dacă dispozția scade la apropierea de ușa cabinetului, atunci e de dorit să o ridicați prin anumite detalii drăguțe ale interiorului încăperii. După părerea psihologilor, armonia exterioară se proiectează asupra celei interioare. Astfel, dacă Dvs faceți parte din conducere, permiteți angajaților Dvs unele facilități sau achiziționați pentru ei unele obiecte interesante, de exemplu, căni sau ceas. Fiți sigur, în perioada de toamnă-iarnă toți vor fi recunoscători pentru cadouri.

Dacă Dvs sunteți angajatul – atunci cumpărați-vă un obiect interesant pentru oficiu, dar este de dorit ca el să fie util. Rețineți că acest fapt este necesar – nimeni nu a avut revelații în privința unor idei geniale datorită pereților albi statici.

Cîteva lucruri mici, care vă pot ajuta să înfrumusețați locul Dvs de muncă:

Mai multe din această categorie: « Cum de lucrat la serviciu Brainstorming »
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика