Marți, 18 Iunie 2024 09:37

Chinezii au băgat în faliment o mare companie românească

банкротство

Se închide altă fabrică din România! Producătorii chinezi au dus „la sapă de lemn” o companie românească, producătoare de mobilier. Despre ce este vorba mai exact?

Famos și-a întrerupt producția

Famos, un cunoscut producător de mobilă, și-a întrerupt producția din cauza condițiilor economice dificile în industria prelucrătoare de mobilă.

Acționarii firmei au dezvăluit că principalele motive sunt costurile crescute ale materiilor prime și energiei, dar și competiția puternică din partea produselor similare importate din China, ce sunt disponibile la prețuri semnificativ mai scăzute.

„Prețul comenzilor plasate de către clienți nu permite continuarea producției, nefiind sustenabilă din punct de vedere economic”, se arată în decizia acționarilor.

Înainte de a întrerupe complet producția, compania respectivă va continua să opereze cu un număr redus de personal, ajustat în funcție de volumul comenzilor și pentru a asigura siguranța și buna funcționare a întregii platforme industriale, transmite economica.net.

Se vor pune la vânzare mai multe proprietăți din patrimoniul societății

În paralel cu suspendarea activității de producție, acționarii au decis să pună în vânzare mai multe proprietăți din patrimoniul societății. Astfel, complexul de clădiri din Odorheiu Secuiesc, unde se găsește unul dintre sediile companiei, este disponibil pentru vânzare la un preț de pornire de cel puțin 2,7 milioane de euro.

Complexul de clădiri din Cristuru Secuiesc, unde se află al doilea sediu al societății, este pus în vânzare pentru cel puțin 735.150 de euro.

În anul 2023, Famos a raportat o cifră de afaceri netă de 33 de milioane de lei, în scădere cu 10,4% față de anul 2022. În plus, a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei în același an. În anul 2023, numărul mediu de angajați a fost de doar 262 de persoane, cu 46 mai puțini față de anul 2022.

Romanița S.A. și-a încheiat activitatea fix de 1 Decembrie

Vă amintim că, la finalul anului trecut, o altă fabrică de renume din România și-a încheiat activitatea. Romanița S.A. și-a încheiat activitatea fix de Ziua Națională. Romanița S.A. din Caracal era una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România.

Cu 35 de ani de activitate, Romanița s-a clasat în topul producătorilor de confecții textile din România. De la înființarea ei din anul 1972, a depus eforturi constante pentru a crește calitatea produselor sale.

De Ziua Națională a României, circa 250 de oameni au intrat în șomaj, conform prevederilor legale. În decembrie 2023, mai erau doar 25 de persoane care au asigurat condițiile necesare de pază, conservare a clădirilor fabricii și conservare a spațiilor interioare.

capital.ro