Duminică, 29 Ianuarie 2023 10:43

Aproape toate statele din UE au majorat salariul minim pe economie din cauza inflaţiei

mnogo evroPotrivit datelor publicat de către Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound), de când a început acest an, aproape toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) au majorat salariul minim pe economie din cauza inflaţiei.

Potrivit datelor publicat de către Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound), de când a început acest an, aproape toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) au majorat salariul minim pe economie din cauza inflaţiei. Ivailo Kalfin, directorul executiv al Eurofound, a spus că presiunile inflaţiei sunt resimţite de angajații europeni cu venituri mici.

Pentru a proteja câştigurile angajaților, majoritatea guvernelor din UE au mărit salariile minime pe economie mult mai mult decât în anii trecuți.

Creşterile salariale au variat de la peste 20% în Germania şi Letonia la peste 5% în Franţa, Luxemburg şi Malta. Numai în Spania și Cipru nu a fost majorate, până acum, salariul minim pe economie. Vă amintim că cele mai mari salarii minime brute din Uniunea Europeană sunt în Luxemburg, Germania şi Belgia, iar cele mai mici sunt în România, Ungaria şi Bulgaria.

capital.ro

My Business Baner Conferință 270 80 px

Яндекс.Метрика