Sâmbătă, 06 August 2022 10:25

Nicolae Ciucă cheamă românii în Armată! Decizia zilei la nivel național. Premierul a anunțat direct

в армию

Nicolae Ciucă a făcut anunțul zilei pentru toată România. Este vorba despre o decizie majoră pentru populație. Premierul a vorbit despre rezultatele recrutării rezerviștilor voluntari. El a dat detalii mai multe în urmă cu puțin timp.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit deschis despre recrutarea rezerviștilor voluntari. Chestionat asupra rezultatelor acestui demers, primul ministru a susținut că demersul nu și-a atins obiectivul. În opinia sa, este nevoie de mai multă comunicare și mai multă prezentare a tot ceea ce înseamnă o astfel de acțiune, scrie capital.ro.

„Din discuțiile avute, primul demers, pe primul proiect de lege, numărul a fost absolut mic față de estimările pe care le aveam. S-au produs modificările legislative în sensul motivării celor care ar putea să opteze. În momentul de față există un număr de 3-4 ori mai mare decât cel care se realizase în prima formă a legii, el nu și-a atins obiectivul și din ceea ce am discutat este nevoie de mai multă comunicare și mai multă prezentare a tot ceea ce înseamnă un astfel de demers, care sunt beneficiile, activitățile, modalitățile de a putea să te înscrii la un astfel de statut”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a venit cu aceste detalii, într-o conferință de presă organizată în Vrancea, după participarea premierului la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti.

Trebuie amintit că, un nou proiect de lege, aflat în prezent în dezbatere publică, va veni cu modificări importante în ceea ce privește pregătirea populației pentru apărare. Actul normativ se află în dezbatere publică. În rândurile acestui proiect de lege se arată că vor exista și modificări în ceea ce privește sancțiunile celor care nu se vor supune noilor reguli. Noul proiect de lege, care vizează modificarea Legii 446 din 2006 cu privire la pregătirea populației pentru apărare, va schimba și modul în care vor fi sancționați oamenii din acest domeniu.

La momentul în care această lege va intra în vigoare, bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani, rezerviștii și rezerviștii voluntari vor putea fi sancționați contravențional pentru abateri de la legislație.

Amenzile pornesc de la 510 lei și pot urca până la 8.160 de lei, în funcție de fapta săvârșită. Așadar, amenzile între 510 și 1.020 de lei vor fi aplicate pentru neprezentarea, înaintea plecării din țară, la organul de evidență militară, pentru a preda livretul militar, adeverința de recrutare sau ordinul de chemare la mobilizare, neprezentarea, în termenul legal, pentru primirea documentelor personale de evidență militară și pentru pierderea, deteriorarea sau înstrăinarea documentelor personale de evidență militară.

Proiectul de lege mai arată că persoanele anunțat anterior vor fi amendate cu sume cuprinse între 1.020 și 3.060 de lei dacă nu se vor prezenta la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare sau notificare, pentru clarificarea situației militare sau pentru concentrarea și neprezentarea la exercițiile și antrenamentele de mobilizare.