Sâmbătă, 21 Mai 2022 09:01

O fabrică de bere finlandeză a lansat o nouă bere pentru a sărbători cererea Helsinkiului de aderare la NATO

финляндия нато

Berea se numeşte Otan olutta – primul cuvânt este un joc de cuvinte al variantei din franceză a iniţialelor Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, iar denumirea completă semnifică în finlandeză ”a bea o bere”.

Băutura are ”un gust de securitate cu un strop de libertate”, a declarat Petteri Vanttinen, proprietarul fabricii Olaf Brewing, administrată de familie, scrie money.ro.

Proprietarul a declarat pentru AFP că vânzările de bere au explodat de când băutura a devenit virală pe reţelele sociale, după ce Parlamentul finlandez a dezbătut luni decizia de a se alătura NATO.

”În mod normal, vindem în jur de o sută de doze de bere pe zi. În prezent, numărul se ridică la peste două mii”, a spus el.

Vanttinen a ţinut să specifice că oamenii nu au intrat în panică, iar berea reflectă ”destul de bine mentalitatea poporului finlandez caracterizată de calm”.

”Nu există niciun motiv să ne alarmăm”, a mai menţionat el.

Dozele de bere poartă culorile renumite ale NATO, alb şi albastru, şi ilustrează un cavaler care ţine în mână o halbă de bere, şi care are logoul alianţei inscripţionat pe armură.

Finlanda şi Suedia au solicitat miercuri aderarea oficială la Alianţa Nord-Atlantică, o decizie stimulată de invazia Rusiei în Ucraina.

 

My Business Baner Conferință 270 80 px

Яндекс.Метрика