Duminică, 17 Mai 2020 08:00

The Washington Times: „COVID-19 s-a dovedit a fi o farsă imensă perpetuată de mass-media”. Ce vrea să spună publicația americană?

438949

Dacă un articol cu un astfel de titlu ar fi fost scris de vreun blogger autohton, ar fi avut toate șansele să fie căutat de Grupul de Comunicare Strategică cu solicitarea de ștergere a articolului, sub amenințarea închiderii site-ului.

Doar că o astfel de poziție o are un jurnalist american și nu pe vreun blog, ci în celebra publicație americană The Washington Times, pe data de 28 aprilie 2020, adică în urmă cu 10 zile.

Pentru a fi clar de la început, Joseph Curl, autorul articolului despre care vorbesc, nu spune că infecția cu Covid-19 nu ar exista. Nicidecum. El susține și argumentează ideea că mass-media a amplificat artificial și deliberat psihoza și teama, pentru a servi anumite interese care nu sunt și ale cetățenilor obișnuiți.

În articolul său, Joseph Curl face trimitere la un număr consistent de studii științifice care arată că cifrele oficiale cu care este speriată lumea se vor dovedi în final, după ce se va trage linie, cu totul și cu totul artificiale, umflate cu pompa (un exemplu ar fi procentul mortalității, raportat la numărul real al îmbolnăvirilor).

La fel ca în România unde, s-a aflat de curând, un ordin al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a decisca toti cei infectati cu Covid-19, care au decedat, sa fie declarati morti din cauza de Covid-19, indiferent daca acestia aveau cancer, afectiuni hematologice sau alte boli” (Luju.ro), la fel pare să se procedeze și în SUA sau în alte țări.

Confirmând această situație, “secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan dă de înțeles că bilanțul oficial din România al deceselor Covid-19 nu reflectă cu acuratețe realitatea, întrucât multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus. <<Urmărim în fiecare zi decesele, punctual, caz cu caz, și 80 la sută sunt pacienți care au comorbidități, care ar fi murit oricum, care au un cancer terminal (sau alte boli grave – n.m.)>> a declarat acesta” (Digi24)

Or, dacă așa stau lucrurile, atunci este limpede că, așa cum spunea și jurnalistul american, lucrurile nu sunt nici pe departe atât de dramatice, pe cât ni se spune. În consecință, restrângerea libertăților cetățenești până în punctul în care a fost dusă este exagerată, iar blocarea economiei în multe țări este o uriașă iresponsabilitate.

Articolul scris de Joseph Curl în The Washington Times poate fi citit, tradus în română, aici (cu observația că, fiind scris în urmă cu 10 zile, unele statistici nu sunt la zi): ActiveNews.ro

cunoastelumea.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика