CE 1160x100 4 2

Duminică, 26 Ianuarie 2014 10:13

Compania aeriana Carpatair a intrat in insolventa

Fokker-100-SmallCompania aeriana Carpatair a solicitat si obtinut joi intrarea in insolventa cu intentia de a urma un proces de reorganizare judiciara, motivand decizia prin daunele de 30 de milioane de euro provocate de litigiile cu Aeroportul Timisoara, avand ca obiect activitati anticoncurentiale, anunta agentia Mediafax.
"Cauzele unei astfel de decizii sunt legate in principal de existenta unor litigii impotriva Aeroportului Timisoara avand ca obiect activitati anticoncurentiale investigate in prezent de Comisia Europeana, dar si de instantele si autoritatile nationale, daunele estimate depasind 30 de milioane de euro", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Carpatair.
In cursul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comerciala normala, iar conducerea companiei va fi asigurata de actuala echipa de management condusa de Nicolae Petrov, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.
Pentru perioada ramasa din sezonul de iarna, pana la sfarsitul lunii martie 2014, programul de operare a fost redus, mentinandu-se zborurile profitabile.
Principalii actionari ai companiei Carpatair, infiintata in anul 1999, sunt un grup de oameni de afaceri elvetieni.
24 Ianuarie 2014, Finantistii.ro.
Foto: CARPATAIR

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика