CE 1160x100 4 2

Duminică, 20 Octombrie 2013 11:37

TOP 10 Mari inventii pentru viitor!

Daca ne gandim la modul in care au evoluat stiinta si medicina in ultimele secole, am putea ajunge in momentul in care filme precum "X-men" ar deveni realitate. Chiar daca exista mari sanse sa nu traim suficient ca sa ne putem bucura de aceste evolutii, putem sa ne imaginam cateva inventii care vor exista in viitor, indiferent daca unele se pot materializa cat inca suntem in viata sau in era in care vor trai urmasii nostri, potrivit listverse.com.

427268910. Calatoriile interstelare

DARPA, Departamentul de cercetare si inovatie tehnologica din Pentagon a dat startul unei competitii privind posibilitatile de a trimite echipaje umane in expeditii spre alte stele. Cei care vin cu cea mai buna idee pot primi un premiu de 500.000 de dolari, informeaza Christian Science Monitor. Calatoriile interstelare pun mari probleme cercetatorilor, din pricina distantelor mari care trebuie parcurse. Naveta Voyager 1, care a ajuns recent la marginile sistemului solar, a avut nevoie de aproape 34 de ani pentru a-si atinge destinatia.
9. Terraformarea

Terraformarea este o idee, devenita ulterior un concept, lansat initial de autorii de literatura stiintifico-fantastica, imbratisat ulterior de adeptii ingineriei planetare si ai celei galactice, care presupune modelarea geografica, atmosferica si ecologica a unor planete asemanatoare Pamantului in scopul colonizarii si locuirii acestora de catre oameni.

8. Liftul spatial

Pentru a ajunge pe Luna costurile sunt de aproximativ 100.000 de dolari pentru un pound, iar pana pe Marte pretul este estimat la 1.000.000 de dolari pentru un pound. Spre sfarsitul secolului al XXI-lea, insa, ar putea fi construit liftul spatial. Ascensorul care va urca in spatiul cosmic, precum in cunoscuta poveste "Jack si vrejul de fasole", va putea fi realizabil gratie nanotehnologiei. Cea mai puternica substanta cunoscuta de stiinta, mai puternica decat diamantul, este grafenul, un strat de carbon cu grosimea de un atom. Acest material este suficient de puternic pentru a sustine un lift spatial, fara sa se distruga.
7. Panaceul

Panacea este un medicament menit sa vindece orice afectiune si sa prelungeasca viata. Cercetatorii lucreaza la in prezent la descoperirea unui astfel de medicament miracol. Avand in vedere ritmul accelerat de evolutie a medicinei, daca este fezabil, panaceul va fi cu siguranta descoperit in perioada de fiintare a generatiilor actuale.
6. Antigravitatia

Antigravitatia reprezinta caracteristica unui obiect sau a unui loc de a exista intr-o stare de independenta completa fata de forta gravitatiei, adica in imponderabilitate. Nu se refera la combaterea fortei gravitationale prin opunerea unei forte de o alta natura, asa cum se intampla, spre exemplu, in cazul balonului cu heliu. Antigravitatia presupune ca resorturile fundamentale ale fortei gravitationale sa fie ori anulate ori inaplicabile locului sau obiectului prin intermediul unei interventii tehnologice.
5. Membrele bionice

Bionica este o stiinta de actualitate, interdisciplinara, care se ocupa de gasirea unor solutii tehnice pentru a optimiza sau corecta natura. Cuvantul se compune din termenii ,,biologie"si ,,tehnica" si exprima modul in care tehnica se foloseste si aplica principii din biologie. Pacientii paralizati ar putea opta, pe langa o interventie RMT, si pentru inlocuirea membrelor bionice in locul celor reale. Expertii in bionica sustin ca operatia de amputare electiva reprezinta o sansa pentru cei paralizati. Anul trecut, un austriac pe nume Patrick a optat pentru amputarea bratului stang, ramas nefunctional dupa un accident de munca, in favoarea unuia bionic cu care poate apuca si ridica obiecte prin intermediul semnalelor nervoase. Chirurgul sau, profesorul Aszmann, a declarat pentru BBC ca factorul decisiv a fost castigul de functionalitate: ,,Dupa doua ore, a vazut ca putea face lucruri pe care nu le mai facuse de doi sau trei ani."
4. Reteaua municipala Wi-Fi la nivel global

Wi-Fi –ul municipal este conceptul de transformare a unui intreg oras intr-o Zona de Acces Wireless, avand ca scop suprem transformarea accesului wireless la Internet intr-un serviciu de nivel global. Acest lucru se realizeaza in mod normal prin furnizarea unei latimi de banda de Internet pe calea undelor (Wi-Fi) in portiuni mari ale unei zone municipale, sau chiar in intreaga regiune, cu ajutorul unei retele de emisie de mare acoperire. Aceasta chestiune presupune folosirea a sute de routere pozitionate in spatii publice, indeosebi pe stalpi utilitari.

1tunelul transatlantic3. Tunelul transatlantic

Un proiect stiintifico-fantastic, sau poate nu: traversarea Atlanticului cu 8.000 km/ora, intr-un tren cu levitatie magnetica. Un tunel transatlantic este un tunel ipotetic care ar traversa Oceanul Atlantic intre America de Nord si Europa si ar suporta tranzitarea persoanelor sau a marfurilor cu ajutorul unui anumit mijloc de transport. Tunelul transatlantic ar fi cea mai mare opera realizata vreodata de om: mai mare decat piramidele, mai mare decat Marele Zid chinezesc. Si, totusi, spunem noi, daca egiptenii si chinezii au realizat in urma cu mii de ani opere atat de maiestuoase, de ce nu ne-am putea gandi si noi la ceva de ordinul acela de marime si complexitate? Dar este deja pregatita o alta tehnologie posibila: aceea a tunelului scufundat. Este vorba de o conducta alcatuita din diferite sectiuni unite intre ele, mentinut aproximativ la o adancime de 3 km sub nivelul apei in asa fel incat sa nu resimta miscarea ondulatorie si alte fenomene de suprafata, cum sunt vantul, furtunile, trecerea navelor.
2. Colonizarea oceanelor

Colonizarea marilor si a oceanelor pare sa se desprinda din cartile si filmele de fictiune dar tinde sa se apropie tot mai mult de realitate bucurandu-se de atentia unor entitati care dispun de resursele financiare necesare unor astfel de proiecte. Cu o populatie mondiala in crestere si o scadere a resurselor, si cu o planeta acoperita in proportie de 70% de mari si oceana si care ne forteaza sa ne inghesuim doar pe 30%, cat este acoperita de uscat, colonizarea marilor si a oceanelor de catre comunitati umane ce s-ar putea stabili permanent acolo, ar putea fi nu doar un vis extravagant ci chiar o necesitate. Principalele avantaje ale colonizarii marilor si oceanelor ar fi in primul rand o scadere a presiunii suprapopularii pe uscat, in al doilea rand ar reprezenta aparitia unor noi oportunitati de afaceri, noi locuri de munca, in fine, toate caracteristicile specifice colonizarii unui teritoriu virgin. Oricat de utopic ar parea pentru unii, colonizarea oceanului planetar este privita foarte serios de o serie de organizatii de cercetate, de state si chiar de miliardari mai mult sau mai putin excentrici. Nu ar fi exclus ca in viitorul mediu sau indepartat sa ne trezim cu noi state, in largul marii si al oceanelor, infiintate de mari companii globale ca PayPal sau Google sau chiar de persoane particulare, pentru a scapa astfel de o parte din restrictiile fiscale si legale pe care le impun statele actuale.
1. Regenerarea celulara

Oamenii de stiinta lucreaza pentru a descoperi metode prin care corpul nostru se poate regenera la nivel celular, astfel vindecandu-ne de plagi si boli. Putem gandi chiar mai departe de atat pentru ca odata obtinute solutii in acest scop am putea impiedica procesul natural de imbatranire al oamenilor.
http://www.caplimpede.ro/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика