CE 1160x100 4 2

Vineri, 01 Septembrie 2017 14:15

Un agent economic a fost sancționat pentru că a refuzat soluționarea reclamației consumatorului

bucatarie

O familie din raionul Criuleni a comandat un set de mobilă pentru bucătărie pentru care a plătit 39.300 de lei, iar când a fost livrată acasă au depistat că mecanismul de închidere era diferit de cel stipulat în contract, - comunică știrilocale.md.

La livrarea setului de mobilă, consumatorul a constatat că acesta are mecanismele pentru închiderea ușilor diferite de cele stipulate în contract. De asemenea, în perioada de garanție au apărut și alte deficiențe, iar consumatorul s-a adresat cu o cerere prealabilă agentului economic, cerînd înlăturarea deficiențelor sau restituirea contravalorii produsului.

În conformitate cu art.18 al Legii 105 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor, agentul economic a avut la dispoziție 14 zile calendaristice de la data recepționării reclamației, pentru a satisface revendicările consumatorului sau pentru a dovedi vina acestuia în ceea ce privește deficiențele apărute la produsul vândut, prin expertiza tehnică efectuată de o terță parte competentă în domeniu.

În urma măsurilor întreprinse de inspectorii Agenției, agentul economic a remediat defecțiunile apărute la setul de mobilă și a restituit consumatorului prejudiciul solicitat în valoare de 6000 lei.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика