Joi, 16 Iunie 2016 22:05

120 u.c.=6060 MDL: Taximetriștii care transportă ilicit pasageri vor fi amendați

20151111 120849

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor /MTID/, Agenția Națională Transport Auto (ANTA), în parteneriat cu Inspectoratul Național de Patrulare (INP) și Inspectoratul Național de Investigații (INI), au demarat astăzi o operațiune de verificare, dar și sancționare a taximetriștilor care transportă persoane fără licență de activitate, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MTID, în dimineaţa zilei de azi, viceministrul Sergiu Bucataru, colaboratori ai ANTA, precum și ai INP și INI, au mers într-o razie, care s-a desfășurat în mai multe locații din municipiul Chișinău. În timpul operațiunii au fost depistați mai mulți șoferi care transportau persoane fără a avea actele care le-ar permite să efectueze astfel de activități. Șoferii au fost amendați cu 120 de unități contravenționale și le-au fost retrase plăcuțele de înmatriculare ale autoturismelor.

“Acest fenomen pune în pericol siguranța traficului rutier, viața și sănătatea pasagerilor, dar și siguranța altor participanți la trafic, care se deplasează pe traseele din Republica Moldova“, a mai declarat viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Reprezentanții ANTA desfășoară frecvent astfel de verificări în parteneriat cu INP și INI pentru a combate acest fenomen. Controalele vor dura și în următoarele zile și se vor extinde în afara municipiului Chișinău.

Foto: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика