Sâmbătă, 18 Iunie 2016 08:52

A fost votată scutirea de taxe de import a Pavilionului RM la Milano - 2015

moldova thumbnailParlamentul a votat un proiect de lege ce prevede scutirea de taxe de import a materialelor din pavilionul Republicii Moldova în cadrul Expoziției Mondiale „Milano 2015”, - comunică agora.md.

În 2015, Republica Moldova a participat la expoziția internațională Milano Expo. Pentru prima dată țara noastră a avut propriul pavilion. În perioada 1 mai — 31 noiembrie expoziția internațională a fost vizitată de circa 20 de milioane de vizitatori, iar pavilionul țării noastre a avut 10 mii de vizitatori.

În total pentru această expoziție s-au cheltuit 47 milioane de lei din bugetul statului, dintre care circa 30 de milioane au fost cheltuiți pentru construcția pavilionului.

În prezent pavilionul Republicii Moldova a fost demontat și se decide care va fi soarta acestuia. Valoarea bunului respectiv constituie circa 22 milioane de lei (aproape 1 milion de euro), iar conform unor estimări ale Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) transportarea acestuia va costa circa 731 mii de lei.
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика