Miercuri, 21 Ianuarie 2015 12:28

Noul brand turistic lansat în Olanda și Austria

moldova logoÎn perioada 13-18 ianuarie 2015, țara noastră a fost promovată ca destinație turistică sub noul brand –Pomul Vieții, în cadrul expozițiilor Vakantiebeurs din Utrecht, Olanda și Ferien-Messe în Viena, Austria. Această premieră a fost posibilă datorită suportului oferit de Proiectului USAID CEED II în cadrul programului de promovare a Moldovei ca destinație turistică.

La aceste expoziții s-au prezentat cu succes cei mai mari tur-operatori, prestatori de servicii din domeniului turismului și vinării: „Tatra-Bis” SRL, „Air Moldova” I.S.C.A, "Infoturism Grup" SRL (Amadeus Travel Lufthansa City Center), “Et Cetera Wines” SRL, “Solei-Turism” SRL, “AeroTur” SRL, “MoldovaTur” SRL, Cricova”S.A.

Domnul Sergiu Botezatu, Manager Superior de Proiecte al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Moldova, precizează că Agenția sprijină eforturile depuse la toate nivelele în dezvoltarea industriei turismului în Moldova, care este o industrie multilaterală importantă ce contribuie la creșterea economică a țării.

Peste o sută de mii de persoane precum şi mii de experţi din sectorul turistic iau parte anual la aceste evenimente dedicate industriei cu cea mai mare creștere la nivel mondial. Vakantiebeurs este unul din cele mai importante evenimente turistice de consum din lume, cu peste 1.400 de expozanți, Ferien-Messe fiind principalul tîrg de profil din Austria ce se adresează publicului larg, care la ediția din 2015 a întrunit mai mult de 700 de expozanți din peste 70 de ţări și este evenimentul internaţional cu oferte de vacanţe, călătorii şi agreement. Scopul acestor expoziții este de a oferi potențialilor vizitatori informații actualizate cu privire la cele mai noi oferte, produse și destinații. Vinurile și gastronomia rămîn a fi cele mai atractive produse turistice față de care vizitatorii au araătat un interes sporit.

Ambasadorul RM în Regatul Țărilor de Jos, Dl. Emilian Brenici și Ambasadorul RM în Austria și Slovacia, Dl Andrei Popov, au vizitat stand-urile Moldovei în cadrul expozițiilor și au remarcat prezența profesionistă a companiilor participante. Reprezentanții mass media străină au arătat un interes sporit față de Moldovei și noua sa imagine și și-au exprimat dorința de a vizita țara noastră.

Moldova va participa cu noul brand la expozițiile de turism EMITT în Istanbul, Turcia, ITF Slovakiatour în Bratislava, Slovacia, ITB Berlin, Germania, TTR București, Romania, Tour salon în Poznan, Polonia, WTM în Londra, Marea Britanie. Toate aceste evenimente au un rol major în vederea promovării și sensibilizării potențialilor vizitatori.

Bugetul de promovare din cadrul Programului Național al Industriei Turismului pentru anul 2015 constituie 100.000 euro și este format din fonduri guvernamentale, ale donatori străini și contribuții din sectorul privat.

Informații suplimentare puteți găsi pe : www.moldovaholiday.travel

ODIMM logo
280 70