Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 15:57

Ucraina modifică regulile de export și import cu țările CSI

23e3332 sngDin 13 aprilie, intră în vigoare noile reguli de export şi import între Ucraina şi ţările CSI, unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei. Serviciul de Stat pentru Alimentaţie din ţara vecină a reamintit că introducerea noilor reguli este asociată cu decizia din anul trecut a guvernului ucrainean de a retrage ţara din Acordul de cooperare în domeniul medicinii veterinare din cadrul CSI, semnat în 1993.

Potrivit ministerului, acum comerţul se va desfăşura în baza legislaţiei actuale din Ucraina, luând în considerare cerinţele ţărilor de destinaţie, precum şi normele şi reglementările internaţionale, scrie agroexpert.md.

Şeful Serviciului de Stat pentru Alimentaţie şi Consumatori, Vladislava Magaletskaya, a declarat că retragerea din acord "a deschis de fapt noi oportunităţi pentru Ucraina".

Menționăm că în 2020, comerţul dintre Moldova şi Ucraina (cu excepţia Transnistriei - "I.") s-a ridicat la aproximativ 600 milioane dolari. În acelaşi timp, exporturile către Ucraina au fost majorate la 69,4 milioane de dolari (-13,4%) şi importurile - la 527,5 milioane de dolari (-7,3%).

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика