Duminică, 11 Aprilie 2021 10:31

Medic triholog din Moldova despre căderea părului din cauza infecţiei cu COVID-19

news category reporter pentru sanatate medic triholog despre caderea parului din cauza covidCirca 26 la sută dintre persoanele din Republica Moldova, care au avut COVID-19 se confruntă cu o consecinţă tardivă a virusului şi anume căderea părului. Medicul triholog, Ecaterina Tcacenco, a explicat în cadrul emisiunii „Reporter pentru sănătate” de la Moldova 1 că COVID-ul aduce nişte schimbări metabolice foarte grave în organismul nostru.

„Persoanele care se îmbolnăvesc de COVID pot avea o varietate de simtome, dar căderea părului a fost întâlnită în cazuri foarte multe la pacienţii care au suportat COVID-ul. Noi am observat că pielea capului devine grasă, structura părului devine foarte subţire. Apariţia acestui simptom apare după 2 –3 luni, la alţii 6 luni. Este un simptom de complicaţie tardivă după COVID”, menţionează medicul.

În ultima perioadă pacienţii care raportează o asemenea problemă se adresează la medici, purtând deja peruci. Şi asta pentru că pacienţii, îndeosebi cei care au fost intubaţi, din lipsă de oxigen, din cauza stresului la care este supus organismul, se confruntă cu această problemă.

„Cade brusc, o cantitate mare de păr când se periază ori când se spală părul. Comparativ cu alte tipuri de viruşi, gripa, citomegalovirusul, hepatitele, COVID-ul aduce nişte schimbări foarte grave în organismul nostru”, accentuează medicul triholog.

Ecaterina Tcacenco a mai spus în cadrul emisiunii „Reporter pentru sănătate” că pacienţii care au suferit de COVID-19 şi se adresează la medic au deficit pronunţat de zinc si de vitamina D3.

trm.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика