Marți, 30 Martie 2021 19:13

Premier Energy a semnat un nou contract de achiziție a energiei electrice de la Centrala Cuciurgan pentru perioada 1 aprilie 2021-31 martie 2022

23f5f76c099a5ed1Compania anunță că prevederile contractului au fost coordonate cu operatorul sistemului de transport ÎS ”Moldelectrica” și expediate spre avizare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Procesul licitației pentru procurare a energiei electrice, lansat în luna februarie, s-a desfășurat conform Procedurii de procurare a energiei electrice, observatori ai procesului fiind reprezentații Secretariatului Comunității Energetice. Potrivit InfoMarket, Centrala de Cuciurgan, cu denumirea juridică ”Moldavskaia GRES”, a fost declarată câștigătoare a licitației pentru furnizarea de energie electrică către Premier Energy de la 1 aprilie 2021, oferind cel mai bun preț de achiziție, care va fi de 0,0535 dolari pentru kWh.

Potrivit Premier Energy, acest lucru va permite furnizorului să asigure stabilitatea prețului reglementat pentru furnizarea de energie electrică către utilizatorii finali în condițiile actuale ale indicatorilor macroeconomici.

Conform contractului anterior, compania de stat Energocom furniza energie electrică pentru Premier Energy la un preț de 0,04865 dolari pentru 1 kWh (fără TVA). Astfel, în cadrul noului contract, costul energiei electrice produse de Centrala de la Cuciurgan și furnizată către Premier Energy va crește cu aproximativ 10%.

InfoMarket

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика