Vineri, 26 Februarie 2021 16:02

Investiția totală a companiilor care activează în ZEL ”Bălți” a depășit 217 milioane de dolari

марин чобануInformația a fost oferită de directorul Zonei Economice Libere ”Bălți”, Marin Ciobanu, pentru postul TVR Moldova.

El a reamintit că există 7 zone economice libere în Moldova, iar ZEL ”Bălți” a fost creată ultima, în 2010, dar în timpul funcționării sale a reușit să realizeze indicatori care depășesc indicatorii generali din celelalte șase zone economice libere. Administratorul șef al ZEL ”Bălți” a subliniat că zonele economice libere ale țării sunt deschise tuturor investitorilor, indiferent de țară lor de origine și industrii, dacă sunt necesare investigații pentru lansarea de noi industrii în Moldova și creearea locurilor de muncă.

Potrivit lui, principalul produs de export din ZEL ”Bălți” este utilajul pentru sectorul auto. Cu toate acestea, o serie de companii românești funcționează în aceeași zonă economică liberă, care furnizează servicii de proiectare și construcție marilor investitori care își deschid noile site-uri de producție în zona economică liberă a Moldovei, precum Draexlmaier, Gebauer & Griller, Sumitomo etc. Marin Ciobanu a menționat că aproape 99% din numărul total al investitorilor mari din ZEL lucrează în ZEL „Bălți”.

El a reamintit, de asemenea, că ZEL „Bălți” este reprezentată în 11 regiuni ale țării în care există subzonele sale, inclusiv siturile sale de producție sunt situate în Strășeni, Fălești, Chișinău, Ștefan Vodă, Cimișlia, Căușeni, Cahul etc.

InfoMarket

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика