Luni, 31 Martie 2014 14:05

10 tineri din Zona de securitate vor primi granturi de până la 15 mii dolari din partea Uniunii Europene pentru iniţierea şi dezvoltarea afacerilor

Chişinău, 28 martie 2014---- 10 tineri din localitățile din Zona de securitate vor beneficia de granturi de până la 15 mii dolari SUA, de consultanţă individuală pentru o perioadă de 10 luni şi de asistenţă pentru procurarea echipamentelor şi materiei prime necesare pentru demararea sau dezvoltarea afacerilor. Acest lucru este posibil graţie unui proiect realizat de AXA Management Consulting, cu asistenţa financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii".

Tinerii au fost selecaţi în baza unui concurs de planuri de afaceri, desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni, la care s-au înscris 71 de concurenţi. Concursul a fost destinat tinerilor din raioanele Floreşti, Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. În cadrul proiectului finanţat de UE şi PNUD, tinerii selectaţi vor mai beneficia de vizite de studiu la întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului şi vor deveni membri ai unei reţele de tineri antreprenori. Reţeaua urmează să devină o platformă de comunicare şi diseminare a bunelor practici, care îi va ajuta să stabilească relaţii de colaborare cu antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului.

Prin acest proiect, Programul UE-PNUD de promovare a încrederii îşi propune să creeze oportunități de angajare pentru tinerii din Zona de securitate şi să sporească încrederea între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru ca ei împreună să-şi ridice nivelul de trai.

Pentru mai multe detalii despre proiect vizitaţi:
http://axa.md/news/Concurs-de-Planuri-de-Afacere---quotCrearea-oportunitilor-de-angajare-pentru-tinerii-din-zona-de-securitatequot-Data-limit-/166

Prin Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile comune ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului în cinci domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant. Acest Program este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,600,000 Euro, acordați de Uniunea Europeană (9,500,000 Euro) și PNUD (1,100,000Euro).

Mai mult despre SCBM la: http://www.md. undp.org/confidence-building-measures-programme-projects

Urmăriţi-ne pe Facebook: Poduri de incredere peste Nistru- Мосты доверия через Днестр

Pentru informaţii suplimentare:
Victor Draguțan, manager de proiect, Business și Societate Civilă, Programul UE-PNUD "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", Tel: (+373) 22839873, E-mail:

Victor Bujoreanu, AXA Management Consulting, Tel: (373 22) 58 88 64, E-mail: ,

COMUNICAT DE PRESĂ

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика