CE 1160x100 4 2

Marți, 25 August 2020 12:54

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare vrea să cumpere 25% din Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz din Republica Moldova

20006501 big1597237559

Transgaz (TGN), operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, a convocat acţionarii în data de 5 octombrie pentru a aproba încheierea unei tranzacţii cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Potrivit unui raport la Bursă, tranzacția presupune subscrierea de către BERD a unei părţi sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz în valoare de 20 de milioane de euro. Astfel, BERD va deține 25% din capitalul social al Vestmoldtransgaz.

În acelaşi timp, principala preocupare a acţionarilor este ca Eurotransgaz şi Transgaz să își asume obligaţia de a cumpăra, de la BERD, participaţia la un preţ prestabilit la momentul la care banca îşi va exercita dreptul de vânzare a acesteia.

Societatea Vestmoldtransgaz, subsidiară a companiei Transgaz, este operator tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale din Republica Moldova şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 cu scopul consolidării economiilor de piaţă şi democraţiilor în 38 de ţări din sud-estul Mediteranei, Europa Centrală și de Est, până în Asia Centrală. Banca este deţinută de 69 de ţări şi două instituţii interguvernamentale (Uniunea Europeană/UE şi Banca Europeană de Investiţii/BEI).

forbes.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика