Luni, 13 Iulie 2020 09:28

Dezmințire

articles.60003.m

În data de 04.08.2018, revista online MyBusiness.md a republicat informația apărută pe unul din site-urile de știri din Republica Moldova, unde, făcând referire la Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova, se afirma că, «Pe 19 decembrie 2017, [Fostul director general al Combinatului de Vinuri „Cricova”] Valentin Bodiul a fost reținut și apoi eliberat sub control judiciar».

Într-un comunicat de presă, publicat în data de 19.12.2017, pe site-ul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, era menționat că: «Fostul Director general al Combinatului de Vinuri „Cricova” anunțat în căutare, iar conducătorul unui agent economic, reținuți pentru abuz de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu» (http://www.procuratura.md/md/newslst/1211/1/7349/).

În cadrul comunicatului oferit pentru agenția de presă IPN, avocatul domnului         Valentin Bodiul, domnul Anatolie Donciu, a afirmat următoarele: «În perioada anilor 2017-2018, în privința lui Valentin Bodiul, precum și a mai multor persoane de la combinatul „Cricova”, au fost inițiate un șir de dosare penale. În ultima instanță, acestea au fost clasate pe motiv că lipsesc elementele infracțiunii.

Pe 19 decembrie 2017, ziua în care s-a anunțat despre reținerea lui Bodiul, dânsul nici nu se afla în Republica Moldova, iar pentru a evita arestarea, pe care o considera ilegală, a fost nevoit să rămână o perioadă de timp în străinătate. După schimbarea puterii, Valentin Bodiul a declarat că dorește să colaboreze cu organele de urmărire penală și imediat a depus mărturiile de rigoare. Ca rezultat al investigațiilor de urmărire penală, inclusiv a procedurilor repetate de audit și a expertizelor judiciar-contabile, absolut nici o situație faptică cu caracter presupus penal nu   s-a confirmat și toate dosarele, în privința tuturor persoanelor urmărite penal pe nedrept, inclusiv în privința dlui Bodiul, au fost clasate», se spune în comunicat. (https://www.ipn.md/ro/avocatul-ex-directorului-cricova-a-fost-hartuit-pe-nedrept-7967_1074250.html#ixzz6QZRnJZOO).

Odată ce dosarele penale pornite în privința domnului Valentin Bodiul au fost clasate, Procuratura Generală a Republicii Moldova a venit cu o reacție în acest sens. Astfel, în data de 18.06.2020, prin comunicatul de presă, publicat pe site-ul  Procuraturii Generale a Republicii, instituția a recunoscut existența abaterilor grave, admise de procurori la instrumentarea cauzelor penale, fapt pentru care și-a cerut public scuze pentru acțiunile ilegale ale fostei conduceri a Procuraturii Anticorupție, la care a fost supus domnul Valentin Bodiul, timp de aproximativ 3 ani. (http://www.procuratura.md/md/newslst/1211/1/8354/)

În această situație, MyBusiness.md, involuntar, și-a indus cititorii în eroare.

Revista MyBusiness.md își cere scuze față de domnul Valentin Bodiul pentru publicarea informației defăimătoare.

MyBusiness.md apreciază la un nivel înalt aportul adus de domnul Valentin Bodiul în dezvoltarea industriei vinicole în Republica Moldova. La fel, ne exprimăm speranța că, celebrul vinificator va continua să promoveze acest produs autohton, renumit în toată lumea. 

MyBusiness.md

Foto: vedomosti.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика