Luni, 15 Iunie 2020 16:22

Fostul director de la Cricova, scos de sub urmărire penală

генеральная прокуратураFostul director al Combinatului de Vinuri ”Cricova”, Valentin Bodiul și un agent economic au fost scoși de sub urmărire penală, iar dosarul în care cei doi erau vizați a fost clasat. Despre asta anunță Procuratura Generală, scrie sputnik.md.

Procuratura Generală anunță că fostul director al Combinatului de Vinuri ”Cricova”, Valentin Bodiul și un agent economic au fost scoși de sub urmărire penală, iar dosarul în care cei doi erau vizați a fost clasat. 

În luna decembrie 2017, Procuratura Anticorupţie, condusă la acea etapă de Viorel Morari, informa despre reținerea, iar apoi anunțarea celor doi în căutare pentru ”abuz de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave”. În urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a a anunțat că a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunii.

În acest context, Procuratura Generală își cere public scuze pentru acțiunile ilegale ale fostei conduceri a Procuraturii Anticorupție, în privința persoanelor respective timp de aproximativ 3 ani. 

La începutul acestui an, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, au fost stabilite grave abateri, admise de unii procurori la instrumentarea cauzelor, prin care au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului: rețineri, arestări, percheziționări, sechestre, interceptări, filări ilegale, tergiversări ale examinării dosarelor, hotărâri ilegale pe fond, reprezentare defectuoasă a acuzării de stat în instanțele judecătorești și neatacarea hotărârilor ilegale în instanțele de judecată.

Pentru abaterile stabilite, Inspecția Procurorilor a inițiat peste 30 de proceduri disciplinare în privința procurorilor din cadrul Procuroaturii Anticorupție și PCCOCS. Totodată, dosarele au fost transmise Colegiului de Disciplină și Etică din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor pentru adoptarea deciziilor corespunzătoare faptelor comise.

sputnik.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика