Duminică, 31 Mai 2020 17:08

Chișinăuienii cer ca transportul public să circule în weekend: Reacția lui Ion Ceban

443104

De mai mult timp deja locuitorii capitalei nu au transport public în weekend.

Această decizie a fost luată inițial de Comisia pentru Situații Expeționale, iar nu demult de Comisia pentru Sănătate Publică care a dispus ca transportul să fie sistat pe toată durata lunii iunie în zilele de sîmbătă și duminică.

Primarul Ion Ceban susține că a primit mai multe solicitări de la oameni, în care îi cer să le pună la dispoziție troleibuzele și autobuzele în weekend, scrie sputnik.md.

”Vom face aceste recomandări suplimentar la Comisia Națională pentru Sănătate Publică, poate unele lucruri pot fi revizuite, cu program restrîns sau cu program restricționat așa cum ne-am obișnuit să o facem dimineața și seara”, a declarat Ion Ceban.

Vineri, premierul Ion Chicu spunea că transportul public nu va circula în Chișinău și Bălți în data de 7 și 8 iunie, atunci cînd va fi sărbătorit Paștele Blajinilor. Totuși, Ion Ceban susține că va încerca să discute cu autoritățile acest subiect.

”Trebuie să vedem în ce formulă urmează să ajungă oamenii la cimitirele din Capitală”, a mai spus Ion Ceban.

Premierul Ion Chicu a anunțat că Paștele Blajinilor, care a fost transferat de pe data de 26 și 27 aprilie pe 7 și 8 iunie nu va fi amînat, dar pentru că riscurile de infectare cu COVID-19 nu au dispărut, oamenii vor trebui să țină cont de măsurile de protecție.

De precizat este că transportul public în Chișinău și Bălți va fi sistat în toate weekend-urile din perioada Stării de Urgență în Sănătate Publică, adică pînă în data de 30 iunie.

noi.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика