Duminică, 31 Mai 2020 08:43

Când în zona centru ar putea apărea 10 mii de locuri de parcare. Ion Ceban: Proiectele cu transportul public, parcări și tichetarea electronică merg paralel

ion ceban parking

Într-un an de zile în zona centru ar putea apărea primele parcări cu plată. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Cotidianul Live.

Acesta spune că acum oamenii se parchează, iar municipalitate nu poate să facă nimic, pentru că nu are pârghii.

„Cât ține de parcările cu plată, conceptul este public. Acum urmează să fie dezbătut. Sunt intervenții la nivel de zonă centrală, la nivel de zone periferice și zone captare, unde vor fi organizate parcări la nivel în oraș și curțele blocurilor de locuit.
Eu cred că în zona centrală ar trebui să avem multe parcări cu plată. Eu cred că ar trebui să dezvățăm pe oameni să vină intensiv cu mașina în zona centru. Asta ar fluediza traficul, ar servi un plus pentru ecologie. Evident că vor fi placări și fără plată, care vor fi amenajate pe străzile adeacente. Muncim. După ce este aprobat conceptul, urmează să vedem ce surse financiare avem în prima etapă ar putea fi alocate”, apunctat acesta.

Edilul capitalei spune că vrea că proiectul parcărilor în capitală ar putea să meargă paralel cu priectul cu transportul public. „Dar iar ne ia timp pentru dezbateri. Parcările este un sumbiect mai intens. Nu putem să facem parcări unde vrem noi. Urmează urbaniștii să se expună. Există o viziune, există un concept pentru zona centrală avem în vizor 10 mii de locuri de parcare, care trebuie să fie amenajate. Acum suntem în dezbateri cu toți experții. Cum aprobăm, eu cred că într-un an de zile cel puțin pentru zona centru, aceste lucruri să le facem. Pentru că în unele cazuri trebuie desenate foarte bine, aplicații și instrumente trebuie să fie legate cu plata electronică”, a precizat edilul.

Primarul spune că proiectele cu transportul public, parcări și tichetarea electronică sunt implimentate paralel.

ionceban.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика