Joi, 07 Noiembrie 2019 18:28

Federația Rusă va aloca suplimentar 500 de autorizații transportatorilor moldoveni

15327543Federația Rusă a acceptat eliberarea unei cote suplimentare de 500 de autorizații pentru transportatorii moldoveni pentru acest an. Anunțul a fost făcut joi, 7 noiembrie, de Ministerul Economiei și Infrastructurii, după ședința Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional, transmite MOLDPRES.

Autorizațiile urmează să ajungă săptămâna viitoare prin poșta diplomatică la Agenția Națională Transport Auto (ANTA), pentru a fi ulterior distribuite transportatorilor locali conform cererilor depuse.

Totodată, în urma discuțiilor s-a decis majorarea numărului autorizațiilor pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pentru anul 2020 cu o mie de unități. Astfel, contingentul preliminar de autorizații pentru partea moldovenească în anul 2020 va constitui 16 mii de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri și 500 autorizații pentru transportul în/din țări terțe.

Transportatorii de mărfuri au protestat astăzi în capitală fiind nemulțumiți că nu pot obține autorizații pentru a-și exporta produsele în Federația Rusă.

moldpres.md

ODIMM logo
280 70